Először elkészítjük a sült paprikát: félbevágjuk, a csumát és a magot eltávolítjuk. A vágott felével lefelé tepsire tesszük, majd grillfokozaton kb. 15 perc alatt addig sütjük, amíg a héja teljesen fekete lesz. Tálba tesszük, amelyet tíz percre lefedünk frissen tartó fóliával. A gőztől összeesik, ezért könnyen le lehet húzni a héját. Csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. (A sült paprika olívaolajjal meglocsolva napokig eláll a hűtőben.)
Sült paprikás csirkesaláta mézes grillezett fetasajttal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 darab Piros kaliforniai paprika
- 5 dkg Vaj
- 0,5 l Extra szűz olívaolaj
- 2 darab csirkemell filé
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Bors, frissen őrölt
- 25 dkg Krémfehérsajt
- 4 evőkanál Méz
- 4 evőkanál Hámozott mandula
- 1 doboz Galambbegy saláta
- 1 citrom
- 1 csokor Petrezselyem
Előkészítés
Megsütjük a csirkemellet: sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát pirosra sütjük. A krémfehérsajtot felkockázzuk, hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és 3 evőkanál mézzel, majd grillfokozaton kb. 10–15 percig addig sütjük, amíg jól megpirul a teteje. Megpirítjuk a mandulát is.
A galambbegysalátát összeforgatjuk a citrom levével, 1 evőkanál mézzel és olívaolajjal. Vékonyan felszeleteljük a csirkemellet, elrendezzük egy tányé-
ron. A közepére halmozzuk a salátát, majd rátesszük a sült paprikát, grillezett sajtot, pirított mandulát és a friss petrezselymet.