Sült paprikás csirkesaláta mézes grillezett fetasajttal

Sült paprikás csirkesaláta mézes grillezett fetasajttal image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   darab Piros kaliforniai paprika
    • 5   dkg Vaj
    • 0,5   l Extra szűz olívaolaj
    • 2   darab csirkemell filé
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Bors, frissen őrölt
    • 25   dkg Krémfehérsajt
    • 4   evőkanál Méz
    • 4   evőkanál Hámozott mandula
    • 1   doboz Galambbegy saláta
    • 1   citrom
    • 1   csokor Petrezselyem

Előkészítés

  1. Először elkészítjük a sült paprikát: félbevágjuk, a csumát és a magot eltávolítjuk. A vágott felével lefelé tepsire tesszük, majd grillfokozaton kb. 15 perc alatt addig sütjük, amíg a héja teljesen fekete lesz. Tálba tesszük, amelyet tíz percre lefedünk frissen tartó fóliával. A gőztől összeesik, ezért könnyen le lehet húzni a héját. Csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. (A sült paprika olívaolajjal meglocsolva napokig eláll a hűtőben.)

  2. Megsütjük a csirkemellet: sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát pirosra sütjük. A krémfehérsajtot felkockázzuk, hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és 3 evőkanál mézzel, majd grillfokozaton kb. 10–15 percig addig sütjük, amíg jól megpirul a teteje. Megpirítjuk a mandulát is.

  3. A galambbegysalátát összeforgatjuk a citrom levével, 1 evőkanál mézzel és olívaolajjal. Vékonyan felszeleteljük a csirkemellet, elrendezzük egy tányé-
    ron. A közepére halmozzuk a salátát, majd rátesszük a sült paprikát, grillezett sajtot, pirított mandulát és a friss petrezselymet.