A zöldséget meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, felöntjük 1,5 liter vízzel, enyhén sózzuk, majd egy óra alatt levest főzünk belőle, leszűrjük. (A főtt zöldségeket felhasználjuk másra). Az olajon – csipet sóval meghintve – fedő alatt üvegesre dinszteljük a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a meghámozott, kimagozott, feldarabolt paradicsomot, majd felöntjük kb. 3–4 dl leszűrt zöldségalaplével. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sült paprikát, majd robotgéppel (vagy botmixerrel) pürésítjük, esetleg átpasszírozzuk. Sózzuk, borsozzuk.
Sült paprikás, paradicsomos burgonyafőzelék
Hozzávalók
4
Adag
-
- 1 csomag Leveszöldség
- 2 evőkanál Napraforgóolaj
- 1 darab Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 kis doboz Paradicsomsűrítmény
- 0,5 kg Paradicsom
- 2 darab Kaliforniai paprika
- 1 kg Burgonya
- 1 kávéskanál Csípős paprikakrém
- 2 darab Szárzeller
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 1 csokor Petrezselyem
-
Tetejére:
- koktélparadicsom
Előkészítés
A mártáshoz hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a csípős paprikakrémet és a felkarikázott szárzellert. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Tálaláskor finomra aprított petrezselymet keverünk bele, és a tetejére ráhelyezzük a 200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt édesre sütött koktélparadicsomot.