Sült paprikás, paradicsomos burgonyafőzelék

Sült paprikás, paradicsomos burgonyafőzelék image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:30 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   csomag Leveszöldség
    • 2   evőkanál Napraforgóolaj
    • 1   darab Vöröshagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 1   kis doboz Paradicsomsűrítmény
    • 0,5   kg Paradicsom
    • 2   darab Kaliforniai paprika
    • 1   kg Burgonya
    • 1   kávéskanál Csípős paprikakrém
    • 2   darab Szárzeller
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 1   csokor Petrezselyem
  • Tetejére:

    •   koktélparadicsom

Előkészítés

  1. A zöldséget meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, felöntjük 1,5 liter vízzel, enyhén sózzuk, majd egy óra alatt levest főzünk belőle, leszűrjük. (A főtt zöldségeket felhasználjuk másra). Az olajon – csipet sóval meghintve – fedő alatt üvegesre dinszteljük a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a meghámozott, kimagozott, feldarabolt paradicsomot, majd felöntjük kb. 3–4 dl leszűrt zöldségalaplével. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sült paprikát, majd robotgéppel (vagy botmixerrel) pürésítjük, esetleg átpasszírozzuk. Sózzuk, borsozzuk.

  2. A mártáshoz hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a csípős paprikakrémet és a felkarikázott szárzellert. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Tálaláskor finomra aprított petrezselymet keverünk bele, és a tetejére ráhelyezzük a 200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt édesre sütött koktélparadicsomot.