Sült tejbegríz tejszínnel és fahéjjal, laktózmentesen

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Sült tejbegríz tejszínnel és fahéjjal, laktózmentesen image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 8   dl Laktózmentes tej
    • 1   - 1,5   dl Laktózmentes tejszín
    • 40   g Laktózmentes vaj
    • 4   evőkanál Búzadara
    • 2   evőkanál Kristálycukor
    • 2   - 3   evőkanál Porcukor
    • 2   nagy csipet
    • 2   - 3   csipet Fahéj

Előkészítés

    A tejet felforraljuk a cukorral és a sóval, közben habverővel folyamatosan kevergetjük, szinte habosítjuk. Ha felforrt, apránként adjuk hozzá a búzadarát. Alacsony fokozaton, állandóan kevergetve, éppen csak forrdogálva főzzük legalább 8-10 percig, míg a dara maradéktalanul megpuhul, és nem akar már sok folyadékot magába szívni!

    Ha elkészültünk, lehúzzuk a tűzről, és még forrón hozzáadjuk vajat és a tejszínt. Teljesen simára keverjük. Tűzálló tálkákba töltjük, a tetejét kevés porcukorral meghintjük, és grill fokozatra állított sütőben sütjük 200 Celsius-fokon néhány percig, míg szépen hólyagosodik, pirul a teteje. Ha elkészültünk, forrón tálaljuk, fahéjjal gazdagon megszórjuk.