Egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát, és fedő alatt addig pároljuk, amíg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre felvágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Előkészítjük a hőálló edényeket vagy kis lábasokat – személyenként egyet vagy egy nagyot. Az edények aljára kevés olívaolajat csepegtetünk, majd rákanalazzuk a lecsót.
Sütőben sült lecsós tükörtojás
Hozzávalók
4
Adag
-
- 3 - 4 evőkanál Olívaolaj
- 2 darab Hagyma
- 1 teáskanál Pirospaprika
- 0,5 kg Zöldpaprika
- 3 darab Paradicsom
- ízlés szerint Só
- 8 darab Tojás
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 csokor Kapor
Előkészítés
A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. Az edényekbe ütünk két-két tojást, tetejüket megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és kaporral. Betesszük a grillbe, és addig sütjük, amíg a fehérje nagyjából megdermed, a sárga pedig még lágy, folyós - ez sütőtől függően 3-4 perc. Érdemes kitapasztalni, hogy pontosan mennyi, úgy lehet ellenőrizni, hogy amikor a tojás sárgájának felülete elkezd világos színűre váltani, akkor már ki kell venni.