Sütőben sült lecsós tükörtojás

 Sütőben sült lecsós tükörtojás image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   - 4   evőkanál Olívaolaj
    • 2   darab Hagyma
    • 1   teáskanál Pirospaprika
    • 0,5   kg Zöldpaprika
    • 3   darab Paradicsom
    •   ízlés szerint
    • 8   darab Tojás
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 1   csokor Kapor

Előkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát, és fedő alatt addig pároljuk, amíg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre felvágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Előkészítjük a hőálló edényeket vagy kis lábasokat – személyenként egyet vagy egy nagyot. Az edények aljára kevés olívaolajat csepegtetünk, majd rákanalazzuk a lecsót.

  2. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. Az edényekbe ütünk két-két tojást, tetejüket megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és kaporral. Betesszük a grillbe, és addig sütjük, amíg a fehérje nagyjából megdermed, a sárga pedig még lágy, folyós - ez sütőtől függően 3-4 perc. Érdemes kitapasztalni, hogy pontosan mennyi, úgy lehet ellenőrizni, hogy amikor a tojás sárgájának felülete elkezd világos színűre váltani, akkor már ki kell venni.