A húsgombócokhoz összekeverjük az összes hozzávalót, és diónyi gombócokat formázunk. 200 °C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és erős lángon átpirítjuk, hogy a balzsamecet sziruposan bevonja.A rizottóhoz a fele vaj és olívaolaj keverékén üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje. Ekkor hozzáöntjük a fehérbort, és megvárjuk, hogy teljesen elpárologjon. Ekkor hozzáadjuk a húsleves ¼ részét. Takarékra vesszük a hőt, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a rizs teljesen felszívja.
Sütőtökös rizottó mini húsgombóccal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 50 dkg Darált sertéshús
- 1 darab Tojás
- 1 fej Fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál Balzsamecet
- 6 dkg Vaj
- 4 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 1 fej Vöröshagyma
- 25 dkg Rizs
- 1,5 dl Irsai Olivér Fehér Bor
- 8 dl Alaplé vagy leszűrt húsleves
- 50 dkg Sütőtök
- 6 dkg Parmezán sajt
Előkészítés
Ezt a folyamatot ismételjük, tehát merőkanalanként, lassan adagoljuk az alaplevet, és közben folyamatosan keverjük, így kapjuk a megfelelő, krémes állagot. A legvégén hozzáadjuk a sütőtökpürét (ehhez előzőleg felkockázzuk, sütőben puhára sütjük, végül pürésítjük a tököt), valamint a reszelt parmezánt. Tálalás előtt közvetlenül hozzáadjuk a vaj másik felét is. A balzsamecetes, mázas, mini húsgombóccal tálaljuk.