Előkészítjük a káposztát: külső leveleit óvatosan lefejtjük, 12 ép levelet kell kapnunk. A torzsát eltávolítjuk, a megmaradt káposztát vékonyra gyaluljuk. Nagy tálban besózzuk 2 evőkanál sóval, és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Alaposan kinyomkodjuk, és átöblítjük. A 12 levelet forró, lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. Egy másik megoldás: az egész káposztafejet tesszük a forró vízbe, és néhány percig főzzük, így könnyen egyben leválnak a levelei.
A töltelékhez összekeverjük a darált húst, a kukoricadarát és a paprikát, megsózzuk, megborsozzuk. Egy-egy evőkanál tölteléket helyezünk a levelek alsó részére, a két szélét felhajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A kinyomkodott aprókáposztát egy nagy lábas aljára tesszük. Körben a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, mellészórjuk a füstölt szalonnacsíkokat és a kolbászkarikákat. A tetejét befedjük az aprókáposztával. Ráöntjük a paradicsomszószt, és annyi vizet, hogy ellepje a káposztákat, kb. 400 ml-t. 45-60 percig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.