Szaftos-fűszeres pulykamellfalatok, sült almás, langyos kevert salátával
Hozzávalók
-
- 320 g Pulykamellfilé
- 0,5 l Tej
- 1 evőkanál joghurt
- 3 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 1 kávéskanál Só
- 5 dkg Liszt
- 5 dkg Keményítő
- 1 evőkanál Fűszerpaprika
- 2 - 3 evőkanál Vaj
- 2 darab Alma
- 2 darab Szívsaláta
- 10 szem koktélparadicsom
- 8 - 10 levél Lollo rosso saláta
- 5 dkg Kecskesajt
- 4 evőkanál Mandula
- 2 - 3 evőkanál Olívaolaj
- 2 - 3 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál Méz
- 0,5 darab Citrom leve
Előkészítés
A tejet a joghurttal, a sóval és a fokhagymával összekeverjük. A pulykamellbelsőrész-filéket ujjnyi vastag érmékre vágjuk és beletesszük az ízesített tejbe, majd hűtőbe tesszük és egy éjszakát pácoljuk. Másnap, mikor elkészítjük az ételt, a pulykahúst kivesszük a pácból és szárazra töröljük. Kevés liszt, keményítő és fűszerpaprika keverékébe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla és forró serpenyőben, kevés vajon szép pirosra sütjük. Utánozhatatlanul szaftos és fűszeres lesz az íze! (A sütést a saláta elkészítésének végéhez igazítsuk!)
Az almát kisebb cikkekre vágjuk, a magházat és magokat vékonyan kivágjuk a cikkekből. Kevés citromlével, sóval, pici cukorral és olívával átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rendezgetjük. 180 Celsius-fokos sütőben sütjük 15 percig, míg egy kis színt kap, de nem puhul meg teljesen. Közben egy keverőtálba tesszük a felezett koktélparadicsomokat, a cikkekre vágott szívsalátát, a tépkedett lolo salátát, a kézzel összemorzsolt friss kecskesajtot és az aprított sós mandulát. Ha elkészült az alma, ezt is hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Ízesítjük egy kis olívával, citromlével, minimális mézzel és egy kis almaecettel.