Szaftos-fűszeres pulykamellfalatok, sült almás, langyos kevert salátával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Szaftos-fűszeres pulykamellfalatok, sült almás, langyos kevert salátával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 320   g Pulykamellfilé
    • 0,5   l Tej
    • 1   evőkanál joghurt
    • 3   gerezd Fokhagyma, reszelve
    • 1   kávéskanál
    • 5   dkg Liszt
    • 5   dkg Keményítő
    • 1   evőkanál Fűszerpaprika
    • 2   - 3   evőkanál Vaj
    • 2   darab Alma
    • 2   darab Szívsaláta
    • 10   szem koktélparadicsom
    • 8   - 10   levél Lollo rosso saláta
    • 5   dkg Kecskesajt
    • 4   evőkanál Mandula
    • 2   - 3   evőkanál Olívaolaj
    • 2   - 3   evőkanál almaecet
    • 1   evőkanál Méz
    • 0,5   darab Citrom leve

Előkészítés

    Pulykamell:
  1. A tejet a joghurttal, a sóval és a fokhagymával összekeverjük. A pulykamellbelsőrész-filéket ujjnyi vastag érmékre vágjuk és beletesszük az ízesített tejbe, majd hűtőbe tesszük és egy éjszakát pácoljuk. Másnap, mikor elkészítjük az ételt, a pulykahúst kivesszük a pácból és szárazra töröljük. Kevés liszt, keményítő és fűszerpaprika keverékébe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla és forró serpenyőben, kevés vajon szép pirosra sütjük. Utánozhatatlanul szaftos és fűszeres lesz az íze! (A sütést a saláta elkészítésének végéhez igazítsuk!)

  2. Sült almás kevert saláta:
  3. Az almát kisebb cikkekre vágjuk, a magházat és magokat vékonyan kivágjuk a cikkekből. Kevés citromlével, sóval, pici cukorral és olívával átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rendezgetjük. 180 Celsius-fokos sütőben sütjük 15 percig, míg egy kis színt kap, de nem puhul meg teljesen. Közben egy keverőtálba tesszük a felezett koktélparadicsomokat, a cikkekre vágott szívsalátát, a tépkedett lolo salátát, a kézzel összemorzsolt friss kecskesajtot és az aprított sós mandulát. Ha elkészült az alma, ezt is hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Ízesítjük egy kis olívával, citromlével, minimális mézzel és egy kis almaecettel.