Szuperropogós, körtés Waldorf-saláta

 Szuperropogós, körtés Waldorf-saláta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   darab Zellergumó
    • 4   darab Szárzeller
    • 2   darab Zöld alma
    • 2   darab Körte
    • 8   dkg Dió
    • 5   dl görög joghurt
    • 2   evőkanál Majonéz
    • 2   evőkanál Magos Mustár
    • 1   darab Citrom leve
    • 2   evőkanál Méz
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors

Előkészítés

  1. A zellergumót meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra szeleteljük. Lobogó sós vízben néhány perc alatt megfőzzük, de maradjon ropogós. Leszűrjük és kissé kihűtjük. A szárzellert felkarikázzuk, a zöldalmát és a nasi körtét a zellerrel azonos méretű kockákra vágjuk. Egy nagy edénybe tesszük a zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a pirított diót. Egy másik edényben kikeverjük az öntetet a joghurtból, majonézből, citromléből és a mézből.

  2. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre öntjük, és összeforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen bevonja. Kimondottan jót tesz neki, ha áll néhány órát, összeérnek az ízek. Magában vagy sültek, sonkák, füstölt húsok mellé kínáljuk.