Szuperropogós pulykafalatok fűszeres bundában

Szuperropogós pulykafalatok fűszeres bundában image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 50   dkg Pulykacombfilé
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 25   dkg Liszt
    • 1   evőkanál sütőpor
    • 1   teáskanál Pirospaprika
    • 1   evőkanál Fűszerkeverék
    • 3   dl Kefir
  • Sütéshez:

    • 4   dl Napraforgóolaj
  • Tálaláshoz:

    •   Ecetes-olajos öntettel összeforgatott paradicsomsaláta

Előkészítés

  1. A húst éles késsel vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Előkészítünk három tálat. Az egyikbe beleszórjuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, a pirospaprikát, a fűszerkeveréket, valamint a sót. A fűszeres liszt egyharmadát az első tálba szórjuk. A másodikba öntjük a kaukázusi kefirt. A harmadikban marad a liszt kétharmada.

  2. Egy nagy serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat, közben bundázunk. A húsdarabokat (az összeset egyszerre) az első tálba tesszük. Lazán összeforgatjuk a liszttel, hogy minden darabot vékonyan bevonjon. Mosogatáskímélő alternatíva lehet, ha uzsonnázótasakban forgatjuk össze. A belisztezett húsdarabokat áttesszük a kefirbe, lazán összeforgatjuk (az első tálban megmaradt fűszeres lisztet átszórjuk a harmadik tálban levő liszthez). A kefires tálból a csirkedarabokat egy villa vagy húsfogó segítségével áttesszük a harmadik tálba, és összeforgatjuk a nagyobb adag liszttel. Ragacsos, nyúlós, galuskaszerű massza fogja bevonni a húst, ilyennek kell lennie, ettől lesz extra ropogós.

  3. Egyesével a forró olajba tesszük a masszával bevont hússzeleteket, serpenyő méretétől függően, kb. 10-12 fér el egyszerre. Mindkét oldalán kb. négy percig sütjük, amíg aranyszínűre, ropogósra sül. Konyhai papírtörlővel fedett tányéron leitatjuk róla a felesleges olajat. A sütést megismételjük a második adag hússal.