A húst éles késsel vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Előkészítünk három tálat. Az egyikbe beleszórjuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, a pirospaprikát, a fűszerkeveréket, valamint a sót. A fűszeres liszt egyharmadát az első tálba szórjuk. A másodikba öntjük a kaukázusi kefirt. A harmadikban marad a liszt kétharmada.
Szuperropogós pulykafalatok fűszeres bundában
Hozzávalók
-
- 50 dkg Pulykacombfilé
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 25 dkg Liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál Pirospaprika
- 1 evőkanál Fűszerkeverék
- 3 dl Kefir
-
Sütéshez:
- 4 dl Napraforgóolaj
-
Tálaláshoz:
- Ecetes-olajos öntettel összeforgatott paradicsomsaláta
Előkészítés
Egy nagy serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat, közben bundázunk. A húsdarabokat (az összeset egyszerre) az első tálba tesszük. Lazán összeforgatjuk a liszttel, hogy minden darabot vékonyan bevonjon. Mosogatáskímélő alternatíva lehet, ha uzsonnázótasakban forgatjuk össze. A belisztezett húsdarabokat áttesszük a kefirbe, lazán összeforgatjuk (az első tálban megmaradt fűszeres lisztet átszórjuk a harmadik tálban levő liszthez). A kefires tálból a csirkedarabokat egy villa vagy húsfogó segítségével áttesszük a harmadik tálba, és összeforgatjuk a nagyobb adag liszttel. Ragacsos, nyúlós, galuskaszerű massza fogja bevonni a húst, ilyennek kell lennie, ettől lesz extra ropogós.
Egyesével a forró olajba tesszük a masszával bevont hússzeleteket, serpenyő méretétől függően, kb. 10-12 fér el egyszerre. Mindkét oldalán kb. négy percig sütjük, amíg aranyszínűre, ropogósra sül. Konyhai papírtörlővel fedett tányéron leitatjuk róla a felesleges olajat. A sütést megismételjük a második adag hússal.