Szupersajtos specli

Szupersajtos specli image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

4 Kis adag
    • 25   dkg Liszt
    •   dkg
    • 2   darab Tojás
    • 1,2   dl Tej
    • 6   dkg Vaj
    • 1   - 2   darab Póréhagyma
    • 5   dkg Tomme de Savoie sajt
    • 5   dkg Appenzeller sajt
    • 5   dkg Vörös leicester sajt
    • 1   csokor Snidling
    •   Cayenne bors
    •   saláta

Előkészítés

    A lisztből, sóból, két felvert tojásból és a tejből fakanállal sűrű masszát keverünk (a galuskatésztánál valamelyest sűrűbbet), addig keverjük erősen, amíg sima, hólyagos lesz. Tíz percig pihentetjük, közben lereszeljük a sajtokat, és karamellizáljuk a hagymát: egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát vagy póréhagymát, sózzuk, majd addig dinszteljük, amíg teljesen megpuhul, és enyhén, de egyenletesen karamellizálódik. Nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk a masszát. Addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére emelkednek.

    Ekkor szűrőkanállal kivesszük, és egy tálba tesszük (ha nagyobb mennyiséget készítünk, 80 Celsius-fokos sütőben melegen tartjuk, amíg a többi adag elkészül). Egy edényben rétegesen lerakjuk a speclit és a reszelt sajtokat, majd az egészet összekeverjük (a hőtől a sajt megolvad és nyúlóssá válik), hozzáadjuk a karamellizált hagymát is. A tetejére még hagymát, valamint finomra aprított snidlinget és chilit szórunk.