A lisztből, sóból, két felvert tojásból és a tejből fakanállal sűrű masszát keverünk (a galuskatésztánál valamelyest sűrűbbet), addig keverjük erősen, amíg sima, hólyagos lesz. Tíz percig pihentetjük, közben lereszeljük a sajtokat, és karamellizáljuk a hagymát: egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát vagy póréhagymát, sózzuk, majd addig dinszteljük, amíg teljesen megpuhul, és enyhén, de egyenletesen karamellizálódik. Nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, és galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk a masszát. Addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére emelkednek.
Ekkor szűrőkanállal kivesszük, és egy tálba tesszük (ha nagyobb mennyiséget készítünk, 80 Celsius-fokos sütőben melegen tartjuk, amíg a többi adag elkészül). Egy edényben rétegesen lerakjuk a speclit és a reszelt sajtokat, majd az egészet összekeverjük (a hőtől a sajt megolvad és nyúlóssá válik), hozzáadjuk a karamellizált hagymát is. A tetejére még hagymát, valamint finomra aprított snidlinget és chilit szórunk.