Szupertál barnarizzsel, sült zöldségekkel és chilis, ropogós müzlivel

Szupertál barnarizzsel, sült zöldségekkel és chilis, ropogós müzlivel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 20   dkg Zabpehely
    • 10   dkg Tökmag
    • 5   dkg Napraforgómag
    • 5   dkg Kesudió
    • 2   kávéskanál Cayenne bors
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 0,5   dl Olívaolaj
    • 1   evőkanál Méz
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 16   dkg Rizs
    • 1   fej Brokkoli
    • 1   darab Édesburgonya
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    • 1   darab Avokádó
    • 1   darab citrom
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 1   darab Tojás

Előkészítés

  1. A chilis, ropogós müzlihez egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a tökmagot, a napraforgómagot, a kesut és a fűszereket. Hozzáadjuk az olajat, a mézet és az enyhén, éppen csak habosra felvert tojásfehérjét, összekeverjük. Kiterítjük egy sütőpapírral vagy szilikonlappal lefedett tepsire, és 180 Celsius-fokon, kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor válik ropogóssá. Fémdobozban hetekig eláll, nagyszerű salátákon, krémleveseken, joghurton. A szupertálhoz a rizst megfőzzük. A rózsákra szedett brokkolit és felkockázott édesburgonyát olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatjuk, majd 220 Celsius-fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A rizsre halmozzuk a sült zöldségeket, a felszeletelt avokádót, a petrezselymet, majd fejenként egy-egy buggyantott vagy 6 perces tojást. Megszórjuk a ropogós, chilis müzlivel.