A chilis, ropogós müzlihez egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a tökmagot, a napraforgómagot, a kesut és a fűszereket. Hozzáadjuk az olajat, a mézet és az enyhén, éppen csak habosra felvert tojásfehérjét, összekeverjük. Kiterítjük egy sütőpapírral vagy szilikonlappal lefedett tepsire, és 180 Celsius-fokon, kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor válik ropogóssá. Fémdobozban hetekig eláll, nagyszerű salátákon, krémleveseken, joghurton. A szupertálhoz a rizst megfőzzük. A rózsákra szedett brokkolit és felkockázott édesburgonyát olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatjuk, majd 220 Celsius-fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A rizsre halmozzuk a sült zöldségeket, a felszeletelt avokádót, a petrezselymet, majd fejenként egy-egy buggyantott vagy 6 perces tojást. Megszórjuk a ropogós, chilis müzlivel.
Szupertál barnarizzsel, sült zöldségekkel és chilis, ropogós müzlivel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 20 dkg Zabpehely
- 10 dkg Tökmag
- 5 dkg Napraforgómag
- 5 dkg Kesudió
- 2 kávéskanál Cayenne bors
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 0,5 dl Olívaolaj
- 1 evőkanál Méz
- 1 darab Tojásfehérje
- 16 dkg Rizs
- 1 fej Brokkoli
- 1 darab Édesburgonya
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 1 darab Avokádó
- 1 darab citrom
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 darab Tojás