Taco fűszeres, tépett sertéshússal és/vagy feketebabbal és avokádókrémmel

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 3óra
Taco fűszeres, tépett sertéshússal és/vagy feketebabbal és avokádókrémmel image

Hozzávalók

7 Adag
1 kg Sertéslapocka
bors
2 evőkanál Olaj
1 darab Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 darab babérlevél
1 rúd Fahéj
3 szem Szegfűszeg
5 szem Szegfűbors
Taco fűszerkeverék
1 darab Narancs
Feketebab
2 evőkanál Olaj
1 darab Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 darab babérlevél
2 doboz Feketebab konzerv
Tálaláshoz
12 darab Tortilla
Avokádókrém
Lilahagyma
Feta sajt
Salsa szósz
Jalapeno
Lime

Előkészítés

    A tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a narancs kifacsart levét, két-három darabban a héját, végül felöntjük kb. 6 dl vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon teljesen puhára főzzük, addig, amíg a hús teljesen szétomlik, ez kb. 2,5 óráig tart. Készíthetjük kuktában is, úgy 1,5 óra alatt megfő. Ha a mártást túl hígnak látjuk, kissé elforraljuk. A húst villával hosszanti szálakra szedjük, és összekeverjük a mártással. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük, kimondottan jót tesz az ízeknek.

    A babraguhoz egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és puhára dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, a konzerv feketebabot, keveset a levéből, majd néhány perc alatt összeforraljuk. A tálaláshoz mindent kikészítünk, a tacót mindenki saját magának állítja össze. A tortillákat felmelegítjük (serpenyőben vagy párolóedényben), ebbe teszi mindenki a húst és ízlés szerint a kiegészítőket.