Taco fűszeres, tépett sertéshússal és/vagy feketebabbal és avokádókrémmel

Taco fűszeres, tépett sertéshússal és/vagy feketebabbal és avokádókrémmel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 3 óra

Hozzávalók

7 Adag
    • 1   kg Sertéslapocka
    •  
    •   bors
    • 2   evőkanál Olaj
    • 1   darab Hagyma
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 2   darab babérlevél
    • 1   rúd Fahéj
    • 3   szem Szegfűszeg
    • 5   szem Szegfűbors
    •   Taco fűszerkeverék
    • 1   darab Narancs
  • Feketebab

    • 2   evőkanál Olaj
    • 1   darab Hagyma
    • 3   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab babérlevél
    • 2   doboz Feketebab konzerv
  • Tálaláshoz

    • 12   - 18   darab Tortilla
    •   Avokádókrém
    •   Lilahagyma
    •   Feta sajt
    •   Salsa szósz
    •   Jalapeno
    •   Lime

Előkészítés

    A tépett sertéshús főzésével kezdjük: a lapockát kb. 6x4cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalukon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a narancs kifacsart levét, két-három darabban a héját, végül felöntjük kb. 6 dl vízzel. Fedő alatt, alacsony lángon teljesen puhára főzzük, addig, amíg a hús teljesen szétomlik, ez kb. 2,5 óráig tart. Készíthetjük kuktában is, úgy 1,5 óra alatt megfő. Ha a mártást túl hígnak látjuk, kissé elforraljuk. A húst villával hosszanti szálakra szedjük, és összekeverjük a mártással. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük, kimondottan jót tesz az ízeknek.

    A babraguhoz egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és puhára dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, a konzerv feketebabot, keveset a levéből, majd néhány perc alatt összeforraljuk. A tálaláshoz mindent kikészítünk, a tacót mindenki saját magának állítja össze. A tortillákat felmelegítjük (serpenyőben vagy párolóedényben), ebbe teszi mindenki a húst és ízlés szerint a kiegészítőket.