Tanuljunk együtt blansírozni!

Tanuljunk együtt blansírozni!

NehézségKönnyű
Elkészítés15 perc

Előkészítés

  1. Elsősorban olyan zöldségeknél alkalmazzuk, amiknek a párolás-főzés áll jól. Minden esetben lobogó forró és jóízűen sós vízben forrázzuk pár percig a zöldséget, majd a főzés után hősokkoljuk. Pontosabban hideg, jeges vízben azonnal hűtjük, a főzést hirtelen állítjuk meg, ezáltal a vitaminok, aromák kevésbé sérülnek. Egyedüli kivétel a sárgarépa, amelyet hideg vízben kell feltennünk és forrás után pár perc elteltével hűtjük.
  2. Az így forrázott zöldséget utána akár piríthatjuk, vajban párolhatjuk rövidebb ideig, mint a puhulási idő, ezért beltartalmuk a lehető leggazdagabb marad.