Tavaszi tekercs

Tavaszi tekercs image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

6 Adag
    • 10   dkg Darált sertéshús
    • 3   darab Sárgarépa, reszelve
    • 2   szál Újhagyma, gyufaszálra szeletelve
    • 2   gerezd Fokhagyma, reszelve
    • 2   cm Gyömbér, resztelve
    • 5   dkg Üvegtészta
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 1   csomag Réteslap
    •   Földimogyoró-olaj, kenéshez
    •   Napraforgóolaj
    • 3   evőkanál Szójaszósz
    • 1   darab Lime
    • 1   evőkanál Méz
    •   Édes chiliszósz
    • 2   evőkanál Majonéz
    • 2   evőkanál Tejföl
    •   Csípős mangóchutney
    •   Fejessaláta levelek
    • 10   dkg Darált sertéshús
    • 3   darab Sárgarépa, reszelve
    • 2   szál Újhagyma, gyufaszálra szeletelve
    • 2   gerezd Fokhagyma, reszelve
    • 2   cm Gyömbér, resztelve
    • 5   dkg Üvegtészta
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 1   csomag Réteslap
    •   Földimogyoró-olaj, kenéshez
    •   Napraforgóolaj
    • 3   evőkanál Szójaszósz
    • 1   darab Lime
    • 1   evőkanál Méz
    •   Édes chiliszósz
    • 2   evőkanál Majonéz
    • 2   evőkanál Tejföl
    •   Csípős mangóchutney
    •   Fejessaláta levelek

Előkészítés

  1. A töltelékhez egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt sárgarépát, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, végül hozzáadjuk a beáztatott, felpuhított üvegtésztát, a tojásfehérjét és a szójaszószt. A réteslapot két-két rétegre szétválasztjuk és olajjal megkenjük; a többit közben nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki.

  2. Téglalapokat vágunk, az alsó harmadukba helyezzük a tölteléket, és vékony, szivar alakú hengereket formázunk. Forró olajban ropogósra sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. Háromféle szósszal tálaljuk: A szójaszószt összekeverjük a zöldcitrom levével és kis mézzel. Édes chiliszósszal, mangós öntettel, amihez kikeverjük a majonézt és a tejfölt egy kevés csípős mangóchutney-val. Fejessaláta-levelekkel fogjuk meg a forró tekercseket, így mártogatjuk a szószokba.

  3. A töltelékhez egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt sárgarépát, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, végül hozzáadjuk a beáztatott, felpuhított üvegtésztát, a tojásfehérjét és a szójaszószt. A réteslapot két-két rétegre szétválasztjuk és olajjal megkenjük; a többit közben nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki.

  4. Téglalapokat vágunk, az alsó harmadukba helyezzük a tölteléket, és vékony, szivar alakú hengereket formázunk. Forró olajban ropogósra sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. Háromféle szósszal tálaljuk: A szójaszószt összekeverjük a zöldcitrom levével és kis mézzel. Édes chiliszósszal, mangós öntettel, amihez kikeverjük a majonézt és a tejfölt egy kevés csípős mangóchutney-val. Fejessaláta-levelekkel fogjuk meg a forró tekercseket, így mártogatjuk a szószokba.