A töltelékhez egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt sárgarépát, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, végül hozzáadjuk a beáztatott, felpuhított üvegtésztát, a tojásfehérjét és a szójaszószt. A réteslapot két-két rétegre szétválasztjuk és olajjal megkenjük; a többit közben nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki.
Tavaszi tekercs
Hozzávalók
-
- 10 dkg Darált sertéshús
- 3 darab Sárgarépa, reszelve
- 2 szál Újhagyma, gyufaszálra szeletelve
- 2 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 2 cm Gyömbér, resztelve
- 5 dkg Üvegtészta
- 1 darab Tojásfehérje
- 2 evőkanál Szójaszósz
- 1 csomag Réteslap
- Földimogyoró-olaj, kenéshez
- Napraforgóolaj
- 3 evőkanál Szójaszósz
- 1 darab Lime
- 1 evőkanál Méz
- Édes chiliszósz
- 2 evőkanál Majonéz
- 2 evőkanál Tejföl
- Csípős mangóchutney
- Fejessaláta levelek
-
- 10 dkg Darált sertéshús
- 3 darab Sárgarépa, reszelve
- 2 szál Újhagyma, gyufaszálra szeletelve
- 2 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 2 cm Gyömbér, resztelve
- 5 dkg Üvegtészta
- 1 darab Tojásfehérje
- 2 evőkanál Szójaszósz
- 1 csomag Réteslap
- Földimogyoró-olaj, kenéshez
- Napraforgóolaj
- 3 evőkanál Szójaszósz
- 1 darab Lime
- 1 evőkanál Méz
- Édes chiliszósz
- 2 evőkanál Majonéz
- 2 evőkanál Tejföl
- Csípős mangóchutney
- Fejessaláta levelek
Előkészítés
Téglalapokat vágunk, az alsó harmadukba helyezzük a tölteléket, és vékony, szivar alakú hengereket formázunk. Forró olajban ropogósra sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. Háromféle szósszal tálaljuk: A szójaszószt összekeverjük a zöldcitrom levével és kis mézzel. Édes chiliszósszal, mangós öntettel, amihez kikeverjük a majonézt és a tejfölt egy kevés csípős mangóchutney-val. Fejessaláta-levelekkel fogjuk meg a forró tekercseket, így mártogatjuk a szószokba.
A töltelékhez egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a reszelt sárgarépát, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, végül hozzáadjuk a beáztatott, felpuhított üvegtésztát, a tojásfehérjét és a szójaszószt. A réteslapot két-két rétegre szétválasztjuk és olajjal megkenjük; a többit közben nedves konyharuha alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki.
Téglalapokat vágunk, az alsó harmadukba helyezzük a tölteléket, és vékony, szivar alakú hengereket formázunk. Forró olajban ropogósra sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. Háromféle szósszal tálaljuk: A szójaszószt összekeverjük a zöldcitrom levével és kis mézzel. Édes chiliszósszal, mangós öntettel, amihez kikeverjük a majonézt és a tejfölt egy kevés csípős mangóchutney-val. Fejessaláta-levelekkel fogjuk meg a forró tekercseket, így mártogatjuk a szószokba.