Tavaszváró fondü

Tavaszváró fondü image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 40   dkg Hegyi sajt
    • 3   dkg Grana Padano sajt
    • 1,5   dl Száraz fehérbor
    • 1   kupica pálinka
    • 1   kávéskanál Kukorica keményítő
    • 1   gerezd Fokhagyma
    •   bors
    •   Őrölt szerecsendió

Előkészítés

    Lereszelem a sajtokat. Egy vastagfalú lábasban (vagy ha van, fondüedényben) felmelegítem a bort (picit gyöngyözzön, de ne forrjon). Hozzáadom az egyik gerezd fokhagymát (aprítva), a reszelt sajtokat, és felolvasztom állandó keverés mellett. Amikor teljesen felolvadt a sajt (kb. 5-6 perc), a szószba keverem az egy kupica pálinkában feloldott kukoricakeményítőt, egy-két percet rotyogtatom. Ízlés szerint frissen őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezem.

    Ha külön lábasban csináltam, akkor most átöntöm a szószt a fondüedénybe, amelyet előtte a másik gerezd fokhagymával bedörzsöltem. A hőfokot fondükészüléktől függően szabályozom, alapvetően alacsonyan tartom. Mindenfélét mártogatunk bele, és komoly mennyiségű száraz fehérborral fogyasztjuk.