Tejföllel sült káposztás-húsos tészta

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tejföllel sült káposztás-húsos tészta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 300   g Sertés kockahús
    • 4   - 5   evőkanál Napraforgóolaj
    • 200   g Fejes fehér káposzta
    •   g Bacon szalonna
    • 1   fej Vöröshagyma
    • 2   kávéskanál őrölt kömény
    • 2   darab babérlevél
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 2   kávéskanál Frissen őrölt feketebors
    • 3   - 4   evőkanál Kristálycukor
    • 500   g Szarvacska száraztészta
    • 3   - 4   evőkanál Ecet
    • 400   g Tejföl
    •   ízlés szerint

Előkészítés

    Először a sertéshúskockát kissé összeaprítjuk, kevés tűzforró olajon hirtelen megpirítjuk. Ha kellően körbepirult a hús, hozzáadhatjuk az időközben apróra vágott káposztát, a bacon szalonna felét, valamint a finomra vágott hagymát is. Tovább pirítjuk, közben ízesítjük egy kis köménnyel, egész babérlevéllel, fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és egy kevés cukrot is adjunk hozzá. Kevés vizet adunk hozzá, és lassan pároljuk 45-60 percig, míg a hús és a káposzta is megpuhulnak, a párolgó vizet apránként pótoljuk. Ez idő alatt bőven van időnk a tésztát lobogó sós vízben kifőzni, leszűrni, langyos vízzel leöblíteni.

    Ha elkészült a káposztás hús, ízesítsük pár evőkanál ecettel, és keverjük el a tejföllel (a babérlevelet ilyenkor ne felejtsük el kivenni!). Adjuk hozzá a tésztát, forgassuk át alaposan, majd tegyük tűzálló tálba. A tetejére tegyünk kisebb kanál tejfölkupacokat és a bacon szalonna másik felét. Süssük előmelegített, 180 fokos sütőben, lehetőség szerint felső grillezésen, míg szépen megpirul a teteje, és átforrósodik a tészta (nagyjából 30-40 perc).