Tejszínes-gombás fettucine tészta, provolone és bivalymozzarella sajttal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tejszínes-gombás fettucine tészta, provolone és bivalymozzarella sajttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 500   g Fettucine tészta
    • 0,5   dl Olívaolaj
  • Gombák

    • 600   g Laska, csiperke, rusztikus gomba
    • 2   fej Sonkahagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 0,5   dl Száraz fehérbor
    • 1   - 1,5   dl Tejszín
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 2   darab Bivalymozzarella
    • 10   dkg Provolone sajt
    •  
    •   Fekete bors

Előkészítés

    Egy nagy fazék vizet felteszünk főzni a tésztának, ha felforrt, sózzuk. A tésztát a forró vízbe dobjuk és a csomagoláson jelzett időponthoz képest két perccel kevesebb ideig főzzük. Egy tűzforró serpenyőben, kevés olívaolajon, együtt pirítjuk a kisebb-nagyobb darabokra vágott gombát, a finomra vágott sonkahagymát és a szeletelt fokhagymát. Amikor a gomba megpirult, sózzuk és egy kis száraz fehérbort locsolunk rá, amit teljesen elpárologtatunk.

    Ha elkészült, a tésztát a pirult hagymás gombához dobjuk, és pár kanálnyi tésztafőző vízzel és egy kis tejszínnel locsoljuk meg. Együtt pároljuk a gombás-tejszínes tésztát egy-két percig, majd lehúzzuk a tűzről és bőségesen megszórjuk reszelt Provolone sajttal. Elkeverjük, legyen krémesen szaftos! Kézzel összetépkedett bivalymozzarella-darabkákat dobunk rá, valamint bőségesen meghintjük még Provolone sajttal, frissen őrölt borssal, pár csepp olívaolajjal, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

    TIPPEK:

    A többféle gombának, hagymának és sajtnak köszönhetően ez a tészta étel garantáltan megmozgatja ízlelőbimbóinkat. A felhasznált só mennyiségét lecsökkenthetjük, akár el is hagyhatjuk, hiszen a felhasznált sajtok elve tartalmaznak sót. A sótlanság leplezésére kiválóan alkalmasak a jóízű gombák, a hagymafélék és a zöldfűszernövények, melyekből bátran használhatunk többet vagy akár egyszerre többfélét is pl.: petrezselyem-bazsalikom vagy petrezselyem-kakukkfű kombinációt.