A kristálycukrot a vízzel 4-5 percig forraljuk, míg besűrűsödik. Ha elkészült, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a frissen facsart narancs- és grapefruit-levet, valamint pár csepp citromlével tovább savanyítjuk. Üvegbe töltjük, ez lesz a koktélalap, ami hűtőbe téve bármikor elővehető és használható.A másik narancsból és grapefruitból filét készítünk: levágjuk a végeit, késsel körbehámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.
Ha elkészültünk és hideg a citrusos cukorszirup, elkészítjük a koktélt: Nagy méretű, 7-8 dl-es, burgundis vörösboros poharakba egy-egy nagy marék jeget teszünk. Kb. két ujjnyi citrusos cukorszirupot öntünk a poharak aljába, majd 4-5 cl gint, ezután elosztjuk a narancsot és a grapefruitot, legvégül felöntjük a tonic-kal. Egy darabka citrom héjával bedörzsöljük a poharak szélét, csakhogy az illata az italnak nagyon intenzív legyen! Fekete szívószállal azonnal fogyasztjuk.