Téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

10 Adag
    • 2   darab Zöld alma
    • 1   fél Ananász
    • 3   darab Narancs
    • 130   g Kristálycukor
    • 5   dl Narancslé frissen facsart
    • 2   darab csillagánizs
    • 2   darab Egész fahéj
    • 2   szál Citromnád
    • 1   tyúktojásnyi darabka Gyömbér
    • 6   üveg Gyömbérital
    • 1   üveg Vermut Martini Rosso
    •   barna cukor

Előkészítés

  1. Először egy karamellszirupot készítünk: a cukrot aranysárgára karamellizáljuk, felöntjük narancslével, hozzádobjuk a csillagánizst, az egész fahéjat, gyömbért, citromnádat, majd felforraljuk.

  2. Ha kész a szirup, hagyjuk szépen magától kihűlni, közben felvágjuk a gyümölcsöket: Gyönyörű kockákra vágjuk az almát, az ananászt és kifilézzük a narancsot is. A langyos karamellsziruphoz adjuk a gyümölcsöket és hagyjuk ebben pácolódni, hűtőbe tehetjük, hogy bármikor rendelkezésre álljon.

  3. Mikor fogyasztani kívánjuk, nagyméretű koktélos poharak szélét vermutba mártjuk, majd pedig finom barna cukorba. A poharak aljába teszünk gyümölcsöt és szirupot is, végül ízlés szerint öntjük fel a poharat vermuttal és gyömbérrel.

  4. A poharakat díszítjük narancshéjcsíkkal, egész fahéjjal és félbe vágott citromnáddal. Jeget nem használunk.