Először egy karamellszirupot készítünk: a cukrot aranysárgára karamellizáljuk, felöntjük narancslével, hozzádobjuk a csillagánizst, az egész fahéjat, gyömbért, citromnádat, majd felforraljuk.
Téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél
Hozzávalók
10
Adag
-
- 2 darab Zöld alma
- 1 fél Ananász
- 3 darab Narancs
- 130 g Kristálycukor
- 5 dl Narancslé frissen facsart
- 2 darab csillagánizs
- 2 darab Egész fahéj
- 2 szál Citromnád
- 1 tyúktojásnyi darabka Gyömbér
- 6 üveg Gyömbérital
- 1 üveg Vermut Martini Rosso
- barna cukor
Előkészítés
Ha kész a szirup, hagyjuk szépen magától kihűlni, közben felvágjuk a gyümölcsöket: Gyönyörű kockákra vágjuk az almát, az ananászt és kifilézzük a narancsot is. A langyos karamellsziruphoz adjuk a gyümölcsöket és hagyjuk ebben pácolódni, hűtőbe tehetjük, hogy bármikor rendelkezésre álljon.
Mikor fogyasztani kívánjuk, nagyméretű koktélos poharak szélét vermutba mártjuk, majd pedig finom barna cukorba. A poharak aljába teszünk gyümölcsöt és szirupot is, végül ízlés szerint öntjük fel a poharat vermuttal és gyömbérrel.
A poharakat díszítjük narancshéjcsíkkal, egész fahéjjal és félbe vágott citromnáddal. Jeget nem használunk.