Téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. Először egy karamellszirupot készítünk: a cukrot aranysárgára karamellizáljuk, felöntjük narancslével, hozzádobjuk a csillagánizst, az egész fahéjat, gyömbért, citromnádat, majd felforraljuk.

  2. Ha kész a szirup, hagyjuk szépen magától kihűlni, közben felvágjuk a gyümölcsöket: Gyönyörű kockákra vágjuk az almát, az ananászt és kifilézzük a narancsot is. A langyos karamellsziruphoz adjuk a gyümölcsöket és hagyjuk ebben pácolódni, hűtőbe tehetjük, hogy bármikor rendelkezésre álljon.

  3. Mikor fogyasztani kívánjuk, nagyméretű koktélos poharak szélét vermutba mártjuk, majd pedig finom barna cukorba. A poharak aljába teszünk gyümölcsöt és szirupot is, végül ízlés szerint öntjük fel a poharat vermuttal és gyömbérrel.

  4. A poharakat díszítjük narancshéjcsíkkal, egész fahéjjal és félbe vágott citromnáddal. Jeget nem használunk.