A kacsacombokat klasszikus módon sütjük meg: alaposan sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsibe vagy tűzálló kerámiatálba rendezgetjük. Mellédobunk pár cikkekre vágott hagymát és fokhagymagerezdet. Öntünk alá egy pici vizet, majd alufóliával szorosan letakarjuk és 150-160 Celsius-fokos sütőben vajpuhára sütjük-pároljuk (kb. 1,5-2 óra). Ha elkészült, levesszük a fóliát, és ha egy kést ellenállás nélkül tudunk beleszúrni a húsba, a sütőt felkapcsoljuk 200 Celsius-fokra, hogy a combok szépen megpiruljanak. Közben az egész friss fügék csúcsos végét kereszt irányban bevágjuk, szórunk bele egy kevés sót és cukrot, majd elrendezgetjük a piruló kacsacomb közé!
Tépkedett kacsahúsos kalács, fügemustárral
Hozzávalók
-
- 4 darab Mini fonott kalács
- 4 darab Kacsacomb
- 1 darab Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 6 darab Füge
- 4 evőkanál dijoni mustár
- 4 evőkanál Dijoni magos mustár
- 2 marék Rukkolasaláta
- 6 csipet Kristálycukor
- 2 - 4 evőkanál Balzsamecet
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Előkészítés
Együtt sütjük őket 15-20 percig, vagy akár tovább is, míg a comb szépen megpirul, a füge kicsit megpuhul. Ha elkészültünk, kivesszük a combot és fügét, valamint a hagymákat, hogy picit lehűljenek. Mikor már kézzel meg tudjuk fogni a combokat, a csontról lecsipkedjük a puha húst, kb. falatnyi méretűre. A puhára sült fügét és a hagymákat késsel nagyon apróra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ízesítjük magos és sima dijoni mustárral, kevés sóval, balzsamecettel.
Ha elkészült a csipkedett hús és a fügés mustár, felteszünk egy serpenyőt a tűzre. A minikalácsot félbevágjuk, vágott felületüket vékonyan a kisült kacsazsírba mártjuk, és a serpenyőben megpirítjuk. Azonnal tálalunk: a pirult forró kalácsot megtöltjük a tépkedett kacsahússal, gazdagon szórunk rá rukkolasalátát és jó sok fügés mustárt kanalazunk a tetejére!