Tepsis csirkemellfilé baszk módra

Tepsis csirkemellfilé baszk módra image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 50 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   darab csirkemell filé
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 3   evőkanál Olívaolaj
    • 2   fej Hagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 1   evőkanál Őrölt pirospaprika
    • 2   darab Piros kaliforniai paprika
    • 1   darab Sárga kaliforniai paprika
    • 2   darab Paradicsom
    • 20   dkg Vastagkolbász
    • 5   dkg Fekete olajbogyó
    • 1   csokor Petrezselyem

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a húst mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, néhány percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük. Az edénybe tesszük a felcsíkozott paprikákat, a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Kb. 5 percig főzzük. Ekkor átöntjük az egészet egy tepsire, a tetejére helyezzük az elősütött csirkemelleket, majd 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor olajbogyóval és petrezselyemmel szórjuk meg.