Tepsis csirkemellfilé baszk módra

Tepsis csirkemellfilé baszk módra

NehézségKözepes
Előkészítés10 perc
Elkészítés50 perc

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a húst mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, néhány percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük. Az edénybe tesszük a felcsíkozott paprikákat, a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Kb. 5 percig főzzük. Ekkor átöntjük az egészet egy tepsire, a tetejére helyezzük az elősütött csirkemelleket, majd 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor olajbogyóval és petrezselyemmel szórjuk meg.