A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a húst mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, néhány percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük. Az edénybe tesszük a felcsíkozott paprikákat, a paradicsomot és a kolbászkarikákat. Kb. 5 percig főzzük. Ekkor átöntjük az egészet egy tepsire, a tetejére helyezzük az elősütött csirkemelleket, majd 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor olajbogyóval és petrezselyemmel szórjuk meg.
Tepsis csirkemellfilé baszk módra
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 darab csirkemell filé
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 2 fej Hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Őrölt pirospaprika
- 2 darab Piros kaliforniai paprika
- 1 darab Sárga kaliforniai paprika
- 2 darab Paradicsom
- 20 dkg Vastagkolbász
- 5 dkg Fekete olajbogyó
- 1 csokor Petrezselyem