Tiroli spenótos-sajtos gombóc

Tiroli spenótos-sajtos gombóc image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 25   dkg Szikkadt kenyér
    • 2,5   dl Tej
    • 8   dkg Vaj
    • 3   szál Újhagyma
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 80   dkg Fagyasztott leveles spenót
    • 2   darab Tojás
    • 6   dkg Liszt
    • 6   dkg Hegyi sajt
    •  
    •   bors
    •   Szerecsendió
    • 5   dkg Reszelt ementáli
    • 10   dkg Feketeerdei sonka

Előkészítés

    A kenyeret felkockázzuk és ráöntjük a langyos tejet. 10 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben 3 dkg vajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a fagyasztott leveles spenótot, és elkeverjük. Nagyon fontos, hogy minden folyadékot, vizet pároljunk el róla. Hozzáadjuk a beáztatott kenyérhez a párolt spenótot, a tojásokat, a lisztet és a 6 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Nedves kézzel pingponglabda méretű gombócokat formázunk. Sós, forró, de nem lobogó, hanem gyöngyöző vízben kb. 15 percig főzzük. Olvasztott vajjal, reszelt sajttal (pl. ementáli) és sonkachipsszel tálaljuk, utóbbihoz a sonkát falatnyi darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon ropogósra sütjük.