Tiroli spenótos-sajtos gombóc

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 1óra
Tiroli spenótos-sajtos gombóc image

Hozzávalók

4 Adag
25 dkg Szikkadt kenyér
2.5 dl Tej
8 dkg Vaj
3 szál Újhagyma
1 gerezd Fokhagyma
80 dkg Fagyasztott leveles spenót
2 darab Tojás
6 dkg Liszt
6 dkg Hegyi sajt
bors
Szerecsendió
5 dkg Reszelt ementáli
10 dkg Feketeerdei sonka

Előkészítés

    A kenyeret felkockázzuk és ráöntjük a langyos tejet. 10 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben 3 dkg vajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a fagyasztott leveles spenótot, és elkeverjük. Nagyon fontos, hogy minden folyadékot, vizet pároljunk el róla. Hozzáadjuk a beáztatott kenyérhez a párolt spenótot, a tojásokat, a lisztet és a 6 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Nedves kézzel pingponglabda méretű gombócokat formázunk. Sós, forró, de nem lobogó, hanem gyöngyöző vízben kb. 15 percig főzzük. Olvasztott vajjal, reszelt sajttal (pl. ementáli) és sonkachipsszel tálaljuk, utóbbihoz a sonkát falatnyi darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon ropogósra sütjük.