A kenyeret felkockázzuk és ráöntjük a langyos tejet. 10 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben 3 dkg vajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a fagyasztott leveles spenótot, és elkeverjük. Nagyon fontos, hogy minden folyadékot, vizet pároljunk el róla. Hozzáadjuk a beáztatott kenyérhez a párolt spenótot, a tojásokat, a lisztet és a 6 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Nedves kézzel pingponglabda méretű gombócokat formázunk. Sós, forró, de nem lobogó, hanem gyöngyöző vízben kb. 15 percig főzzük. Olvasztott vajjal, reszelt sajttal (pl. ementáli) és sonkachipsszel tálaljuk, utóbbihoz a sonkát falatnyi darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon ropogósra sütjük.