Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kisebb darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és azt hagyjuk elfőni. Alacsony hőfokon kb. 20 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. Közben elkészítjük a halat: a harcsafiléket megsózzuk, pirospaprikás lisztben megforgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A tejfölbe csomómentesre keverjük a cayenne-borssal, a reszelt citromhéjjal és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kissé kiolajozunk. Az edény aljára tesszük a káposzta felét. Erre jön a négy elősütött halszelet, majd a káposzta másik fele. A tetejére öntjük a chilis-kapros tejfölt. 200 Celsius-fokos sütőben. kb. 35 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss kaporral és pirospaprikával szórjuk meg.
Tiszai káposztás harcsa
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 evőkanál Olaj
- 1 darab Hagyma
- 1 kg Savanyú káposzta
- 1,5 dl Száraz fehérbor
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 2 darab babérlevél
- 6 dkg Liszt
- 1 teáskanál Őrölt pirospaprika
- 60 dkg Harcsafilé szelet
- 5 dl Tejföl
- 1 kávéskanál Cayenne bors
- 1 darab citrom
- 1 csokor Kapor