Tiszai káposztás harcsa

Tiszai káposztás harcsa image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   evőkanál Olaj
    • 1   darab Hagyma
    • 1   kg Savanyú káposzta
    • 1,5   dl Száraz fehérbor
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 2   darab babérlevél
    • 6   dkg Liszt
    • 1   teáskanál Őrölt pirospaprika
    • 60   dkg Harcsafilé szelet
    • 5   dl Tejföl
    • 1   kávéskanál Cayenne bors
    • 1   darab citrom
    • 1   csokor Kapor

Előkészítés

  1. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kisebb darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és azt hagyjuk elfőni. Alacsony hőfokon kb. 20 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. Közben elkészítjük a halat: a harcsafiléket megsózzuk, pirospaprikás lisztben megforgatjuk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A tejfölbe csomómentesre keverjük a cayenne-borssal, a reszelt citromhéjjal és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kissé kiolajozunk. Az edény aljára tesszük a káposzta felét. Erre jön a négy elősütött halszelet, majd a káposzta másik fele. A tetejére öntjük a chilis-kapros tejfölt. 200 Celsius-fokos sütőben. kb. 35 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss kaporral és pirospaprikával szórjuk meg.