Tízórai szendvicsek cékla- és avokádókrémmel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tízórai szendvicsek cékla- és avokádókrémmel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • Szendvics:

    • 0,5   kg Félbarna kenyér
    • 4   darab Tojás
    • 4   - 5   evőkanál Old Hollander sajt
    • 30   dkg GMO-mentes csirkemellfilé
    • 4   szelet Krakkói sertéssonka felvágott
    • 8   szelet Baconszalonna
    • 8   szelet Paradicsom
    • 1   - 2   evőkanál Napraforgóolaj
    •   ízlés szerint
  • Avokádókrém:

    • 3   darab Avokádó
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 0,5   darab Fokhagyma
    • 1   evőkanál Krémsajt
    • 2   evőkanál Petrezselyem
    • 0,5   fej Lila hagyma
    • 1   evőkanál lenmag
    • 1   evőkanál Napraforgómag
    •   ízlés szerint frissen őrölt bors
  • Tormás céklakrém:

    • 2   darab Fóliában sült cékla
    • 4   evőkanál Ecetes torma
    • 2   - 3   evőkanál Kecskesajt
    • 1   darab Alma
    •   ízlés szerint frissen őrölt bors

Előkészítés

    Krémek:
  1. A krémek összetevőit keverjük össze, majd fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeálljanak.

  2. Szendvics:
  3. A csirkemellet késsel vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés olajon serpenyőben aranysárgára sütjük.

  4. Ugyanebben a serpenyőben a felvert tojásokból is egy keményebb rántottát készítünk, amit bőségesen meghintünk reszelt sajttal, pici sóval. Állaga legyen vágható és ne túl darabos, hogy a szendvicsből ne potyogjon ki!

  5. A szalonnát és a sonkát is alaposan megpirítjuk és így tesszük a szendvicsünkbe.

  6. Tálaláskor a kenyeret 1 cm vastagra szeleteljük és száraz serpenyőben „sparheltosan” megpirítjuk, de csak az egyik felüket!

  7. A kenyérszeletek pirult felét kenjük meg gazdagon a kiválasztott krémünkkel és erre pakoljuk a sült szalonnát, sonkát, csirkemellet, sajtos rántottát és szép kövér paradicsomszeleteket. Csomagoljuk és magunkkal visszük.