Tízórai szendvicsek cékla- és avokádókrémmel
Hozzávalók
-
Szendvics:
- 0,5 kg Félbarna kenyér
- 4 darab Tojás
- 4 - 5 evőkanál Old Hollander sajt
- 30 dkg GMO-mentes csirkemellfilé
- 4 szelet Krakkói sertéssonka felvágott
- 8 szelet Baconszalonna
- 8 szelet Paradicsom
- 1 - 2 evőkanál Napraforgóolaj
- ízlés szerint Só
-
Avokádókrém:
- 3 darab Avokádó
- 0,5 darab Citrom leve
- 0,5 darab Fokhagyma
- 1 evőkanál Krémsajt
- 2 evőkanál Petrezselyem
- 0,5 fej Lila hagyma
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál Napraforgómag
- ízlés szerint frissen őrölt bors
-
Tormás céklakrém:
- 2 darab Fóliában sült cékla
- 4 evőkanál Ecetes torma
- 2 - 3 evőkanál Kecskesajt
- 1 darab Alma
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Előkészítés
A krémek összetevőit keverjük össze, majd fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeálljanak.
A csirkemellet késsel vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés olajon serpenyőben aranysárgára sütjük.
Ugyanebben a serpenyőben a felvert tojásokból is egy keményebb rántottát készítünk, amit bőségesen meghintünk reszelt sajttal, pici sóval. Állaga legyen vágható és ne túl darabos, hogy a szendvicsből ne potyogjon ki!
A szalonnát és a sonkát is alaposan megpirítjuk és így tesszük a szendvicsünkbe.
Tálaláskor a kenyeret 1 cm vastagra szeleteljük és száraz serpenyőben „sparheltosan” megpirítjuk, de csak az egyik felüket!
A kenyérszeletek pirult felét kenjük meg gazdagon a kiválasztott krémünkkel és erre pakoljuk a sült szalonnát, sonkát, csirkemellet, sajtos rántottát és szép kövér paradicsomszeleteket. Csomagoljuk és magunkkal visszük.