Tojásmentes pisztáciás-epres tiramisu

Kapunics Gréti receptvideója
Kapunics Gréti receptvideója
Tojásmentes pisztáciás-epres tiramisu image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 30 perc
Elkészítés 2 óra

Hozzávalók

8 Személy
  • Eperszósz:

    • 500   g Eper
    • 120   g Kristálycukor
    • 1   darab citrom
    • 80   g Víz
  • Krém:

    • 400   ml Habtejszín
    • 500   g Mascarpone
    • 100   g Porcukor
    • 200   g Cukrozott pisztáciakrém

    • 100   g Hámozott pisztácia
    • 1   csomag Babapiskóta
  • Díszítés:

    • 200   g Friss eper
    • 2   evőkanál Cukrozott pisztáciakrém

    • 100   g Hámozott pisztácia

Előkészítés

  1. Először az eperszószt készítjük el. Az epret a citromlével és a vízzel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy lábasban közepes lángon felforraljuk, majd langyosra hűtjük.

  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a pisztáciakrémet és a porcukrot, és tovább keverjük.

  3. A babapiskótát belemártjuk a langyos eperszószba és egy jénai tálba tesszük. Majd folyamatosan rétegezzük a pisztáciás krémet és az epres babapiskótát. A rétegek között megszórjuk még egy kis extra apróra vágott pisztáciával.

  4. Végül 2 ek. pisztáciakrémet habzsákba töltünk, és vonalakat húzunk a tiramisu tetején, majd egy fogvájóval szépen merőlegesen, felváltva, ellentétes irányból végighúzzuk.

  5. A szélét darabolt pisztáciával és eperrel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és másnap már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!