Először az eperszószt készítjük el. Az epret a citromlével és a vízzel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy lábasban közepes lángon felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
Tojásmentes pisztáciás-epres tiramisu
Hozzávalók
8
Személy
-
Eperszósz:
- 500 g Eper
- 120 g Kristálycukor
- 1 darab citrom
- 80 g Víz
-
Krém:
- 400 ml Habtejszín
- 500 g Mascarpone
- 100 g Porcukor
- 200 g Cukrozott pisztáciakrém
- 100 g Hámozott pisztácia
- 1 csomag Babapiskóta
-
Díszítés:
- 200 g Friss eper
- 2 evőkanál Cukrozott pisztáciakrém
- 100 g Hámozott pisztácia
Előkészítés
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a pisztáciakrémet és a porcukrot, és tovább keverjük.
A babapiskótát belemártjuk a langyos eperszószba és egy jénai tálba tesszük. Majd folyamatosan rétegezzük a pisztáciás krémet és az epres babapiskótát. A rétegek között megszórjuk még egy kis extra apróra vágott pisztáciával.
Végül 2 ek. pisztáciakrémet habzsákba töltünk, és vonalakat húzunk a tiramisu tetején, majd egy fogvájóval szépen merőlegesen, felváltva, ellentétes irányból végighúzzuk.
A szélét darabolt pisztáciával és eperrel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és másnap már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!