Tojásos sült rizs garnélával és bok choy-jal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tojásos sült rizs garnélával és bok choy-jal
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A kimért vizet gyöngyözésig forraljuk, nagyon enyhén sózzuk. A többször is leöblített jázminrizst a gyöngyöző vízbe tesszük és nagyon lassan megpároljuk. Ha beszívta a nedvességet, nedves konyharuhával letakarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni, ne is kavargassuk!

  2. A csirkét és a rákot egyforma darabkákra aprítjuk, össze is keverhetjük. Ízesítjük egy kis sóval, barna cukorral, borssal, pár csepp szójaszósszal. Hozzáadunk egy kis keményítőt és egy tojásfehérjét. Kézzel alaposan összemasszírozzuk, pácoljuk. Füstölgő serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd hirtelen pirítjuk rajta a csirkét és a rákot. Ha elkészült, tegyük félre egy tányéron.

  3. Tegyünk még olajat a serpenyőbe és a zöldségeket is, a bok choy kivételével, pirítsuk át a fokhagymával és a gyömbérrel. Ha kész, tegyük a csirke és rák mellé. Üssük fel az összes tojást, adjuk hozzá a maradék sárgáját és újabb adag olajon süssük szinte készre, közben kevergessük. Ha megsült a tojás, adjuk hozzá a kihűlt rizst, az előpirított zöldséget, rákot és csirkét, végül a bok choy-t is. Erős tűzőn sisteregve pirítsuk. Ízesítsük bőségesen szójaszósszal és chilivel. Azonnal tálaljuk, tetejét hintsük meg mogyoróval és korianderrel.