Tonhalas tésztasaláta

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tonhalas tésztasaláta
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. Szépen precízen minden hozzávalót külön-külön elkészítünk: A tonhalat leszűrjük és az olaj nagy részét lecsepegtetjük. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és szép cikkekre vágjuk. A babot, a borsót, a spárgát sós vízben leforrázzuk 1-2 percig és lehűtjük, lecsepegtetjük.

  2. A babot és borsót 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A héjában megfőtt és kihűlt burgonyát 1 cm-es kockákra vágjuk. A retket, újhagymát és vagy medvehagymát vékonyra szeljük. A citromok héját levágjuk és kifilézzük, a maradék citromlevét alaposan kifacsarjuk.

  3. A lila hagymát szép hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. A rukkolát nagyobb darabokra aprítjuk, a cherryparadicsomot cikkekre vágjuk. Jóízű dresszinget készítünk a citromok levéből, az olívaolajból és a tonhal olajának egy részéből, valamint a frissen vágott kaporból, mustárból és majonézből.

  4. Kifőzzük a tésztát és még langyosan elkeverjük a dresszinggel, a rukkolával, a lila hagymával, a főtt burgonyával, a babbal és borsóval, végül a tonhallal. Kiterítjük egy nagyméretű lapos tálra és az összes többi hozzávalót szépen elosztjuk a tetején a salátánknak. Hűvösen tálaljuk.