(Célszerű a hurka abálólébe csempészni egy darab egész fület és körmöt, és ebben vajpuhára főzni. Avagy külön előre elkészíteni.)
Toros káposzta, ahogy én készítem
Hozzávalók
4
Személy
-
- 30 dkg Sertésoldalas csonttal
- 30 dkg Sertéscsászár bőrrel
- 20 - 30 dkg Kolbászmassza
- 1 darab Sertésfül
- 1 darab Sertésköröm
- 3 nagy fej Vöröshagyma
- 1 darab Hegyes erős paprika
- 5 - 6 gerezd Fokhagyma
- 800 g Savanyú káposzta
- 2 nagy marék Apró szemű burgonya
- 5 - 6 evőkanál Sertészsír
- 1 l Natúr paradicsomkonzerv
- Fűszerpaprika
- Kömény
- Só
Előkészítés
Faszénen, parázson meggrillezzük az oldalast és a császárhúst. Közben öntöttvas edényben sertészsíron megdinszteljük a finomra aprított vörös- és fokhagymát is. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a karikákra vágott hegyes erőst. Meghintjük köménnyel, fűszerpaprikával és hozzáadjuk a grillezett húsainkat is. Felöntjük a paradicsomlével és felforraljuk.
Közben a fület felcsíkozzuk és a kolbászmasszából kisebb gombócokat készítünk.
Hozzátesszük a káposztánkhoz a kész gombócokat és a csíkozott fület is. Végül sertészsíron megpirítjuk a burgonyát, ezt is hozzáadjuk. Lefedjük és előmelegített 170 fokos sütőbe tesszük egy órára. Friss kenyérrel tálaljuk.