Toros káposzta, ahogy én készítem

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Toros káposzta, ahogy én készítem image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 perc

Hozzávalók

4 Személy
    • 30   dkg Sertésoldalas csonttal
    • 30   dkg Sertéscsászár bőrrel
    • 20   - 30   dkg Kolbászmassza
    • 1   darab Sertésfül
    • 1   darab Sertésköröm
    • 3   nagy fej Vöröshagyma
    • 1   darab Hegyes erős paprika
    • 5   - 6   gerezd Fokhagyma
    • 800   g Savanyú káposzta
    • 2   nagy marék Apró szemű burgonya
    • 5   - 6   evőkanál Sertészsír
    • 1   l Natúr paradicsomkonzerv
    •   Fűszerpaprika
    •   Kömény
    •  

Előkészítés

  1. (Célszerű a hurka abálólébe csempészni egy darab egész fület és körmöt, és ebben vajpuhára főzni. Avagy külön előre elkészíteni.)

  2. Faszénen, parázson meggrillezzük az oldalast és a császárhúst. Közben öntöttvas edényben sertészsíron megdinszteljük a finomra aprított vörös- és fokhagymát is. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a karikákra vágott hegyes erőst. Meghintjük köménnyel, fűszerpaprikával és hozzáadjuk a grillezett húsainkat is. Felöntjük a paradicsomlével és felforraljuk.

  3. Közben a fület felcsíkozzuk és a kolbászmasszából kisebb gombócokat készítünk.

    Hozzátesszük a káposztánkhoz a kész gombócokat és a csíkozott fület is. Végül sertészsíron megpirítjuk a burgonyát, ezt is hozzáadjuk. Lefedjük és előmelegített 170 fokos sütőbe tesszük egy órára. Friss kenyérrel tálaljuk.