Toros káposzta, ahogy én készítem

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Toros káposzta, ahogy én készítem
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés1 perc

Előkészítés

  1. (Célszerű a hurka abálólébe csempészni egy darab egész fület és körmöt, és ebben vajpuhára főzni. Avagy külön előre elkészíteni.)

  2. Faszénen, parázson meggrillezzük az oldalast és a császárhúst. Közben öntöttvas edényben sertészsíron megdinszteljük a finomra aprított vörös- és fokhagymát is. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a karikákra vágott hegyes erőst. Meghintjük köménnyel, fűszerpaprikával és hozzáadjuk a grillezett húsainkat is. Felöntjük a paradicsomlével és felforraljuk.

  3. Közben a fület felcsíkozzuk és a kolbászmasszából kisebb gombócokat készítünk. Hozzátesszük a káposztánkhoz a kész gombócokat és a csíkozott fület is. Végül sertészsíron megpirítjuk a burgonyát, ezt is hozzáadjuk. Lefedjük és előmelegített 170 fokos sütőbe tesszük egy órára. Friss kenyérrel tálaljuk.