Tortilla tekercs marinált zöldségekkel, vöröslencsés bulgur salátával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Tortilla tekercs marinált zöldségekkel, vöröslencsés bulgur salátával
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés40 perc

Előkészítés

  1. Készítünk egy zöldfűszer pestot: Kézi turmixal pürésítjük a bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, petrezselyemlevélkéket az olivával és a fokhagymával. Sűrű, de olajos pépet kell, hogy kapjunk, ami, ha elkészült, még egy citromhéját is belereszeljük. A paprikákat 230fokos, előmelegített sütőbe tesszük sütőpapírral bélelt serpenyőben, kb. 15-20percre. Közben a cukkínit és padlizsánt éles késsel hosszában, kb. 4-5mm vastagságura felszeleteljük. csíkozott belsejű grillserpenyőben kezdjük pirítani a szeletelt zöldséget, ízesíteni semmivel sem kell még!

  2. Ha megpirultak a zöldségek egyelőre tegyük félre. Az idő közben megsült paprika háját és magházát eltávolítjuk és csak a puhára sült paprika húst használjuk. Egy laposabb tálba kezdjük el elrendezgetni a zöldség szeleteket és ekkor sózzuk borsozzuk, illetve locsoljuk meg bőségesen a házi zöldfűszer pestonkkal. Ha szépen beízesítettük a rétegeket, hűtőben nagyon sokáig tudjuk eltartani és csak előkapjuk, ha szükségünk van rá.

  3. A tortilla lapokat kiterítjük, reszelünk rá egy kis chedar sajtot és rárendezgetjük a sült-marinált zöldségeket, mintha csak felvágott volna, feltekerjük a tekercseket, szorosan sütőpapírba, majd alufóliába csavarjuk és forró serpenyőben megpirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Ha elkészültünk, hagyjuk kihűlni és vihetjük is magunkkal bárhova.