Trópusi gyümölcs és „haragos zöld” turmix, páratlan és páros napra!

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Trópusi gyümölcs és „haragos zöld” turmix, páratlan és páros napra! image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

2 Adag
  • Trópusi gyümölcs

    • 1   darab Banán
    • 1   darab Kókusz
    • 0,25   darab Ananász
    • 20   szem Licsi
    • 2   darab Lime leve
    • 2   dl joghurt
    • 3   - 4   evőkanál Akácméz
    • 2   dl Víz
  • Haragos zöld

    • 1   darab Zöld alma
    • 2   darab Kiwi
    • 0,5   darab Avokádó
    • 1   darab Citrom kifacsart leve
    • 0,25   darab Kígyóuborka
    • 1   marék Bébi spenót
    • 1   marék Petrezselyemlevél
    • 3   dl Almalé
    • 2   evőkanál Méz

Előkészítés

    Kétféle turmix reggelire, kúraszerűen. Célszerű hétfő, szerda, péntek, vasárnap az egyiket, kedden, csütörtökön, szombaton a másikat elkészíteni magunknak. Nem kell a receptúrát kőbevésett szabályként értelmezni, lehet játszani az arányokkal, vagy akár a gyümölcs és a zöldség fajtáival is. Édesíteni mézzel, savanyítani citrom vagy lime levével tudunk. Készítsük el magunknak a számunkra kedvező ízt!

    A turmixokhoz a zöldségeket és a gyümölcsöket minden esetben mag és héj nélkül készítsük, daraboljuk fel őket, tegyük turmixgépbe és legkevesebb két percig turmixoljuk, hogy sima, selymes állagot kapjunk! Ha szükségét érezzük, szűrőn át is szűrhetjük, hogy még simább legyen! A lehető legfrissebben fogyasszuk, hogy a vitamin- és ásványianyag-tartalom megmaradjon. Ha túl sokáig tároljuk, vagy akár előre elkészítjük este, másnap reggelre elillan a vibráló frissessége és az íze, de még a színe is oxidálódik!