Túró soufflé meggy jammel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Túró soufflé meggy jammel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • Soufflé

    • 200   g Túró
    • 1   evőkanál Natúr Sajtkrém
    • 4   darab Tojássárgája
    • 4   darab Tojásfehérje
    • 4   evőkanál Kristálycukor
    • 1   darab Citrom reszelt héja
    • 2   nagy csipet
  • Vaníliás meggydzsem

    • 0,5   kg Meggy
    • 9   evőkanál Kristálycukor
    • 1   rúd Vanília
    •   ízlés szerint Porcukor

Előkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepegett a meggy, leszűrjük, óvatosan meg is nyomkodjuk. (A kicsepegett levet másra is használhatjuk, pl. szörpnek.) A kicsepegett-kinyomkodott meggyet egy kisebb lábasba tesszük, hozzákaparjuk a vanília magját, adunk hozzá még 3-4 evőkanál cukrot és egészen gyorsan szinte sziruposra sűrítjük. Ha elkészült, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.

  2. Elkészítjük a soufflé-t. Először a soufflé-s formákat alaposan kivajazzuk és kristálycukorral meghintjük a belsejüket. Alaposan körbeforgatjuk, hogy a cukor mindenhova feltapadjon. A felesleges cukrot, ami nem tapad fel, kiöntjük. A tojássárgáját a két evőkanál cukorral szinte fehérre, habosra verjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és egy finomszűrőn hozzátörjük a túrót, ízesítjük egy csipet sóval. Ráreszeljük az egész citrom héját és habverővel alaposan összedolgozzuk. Másik edényben a tojásfehérjét egy csipet sóval és újabb két evőkanál cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához.

  3. A kivajazott, kicukrozott formákat teljesen teletöltjük a masszával, és 180 Celsius-fokos sütőben 16-18 percig sütjük, míg a soufflé felemelkedik és a teteje egy kis színt kap. Ha elkészült, egy kanállal kivájjuk a soufflé közepét és egy nagy kanál megy jam-et kanalazunk a közepébe. Porcukorral meghintjük, azonnal fogyasztjuk.