A lisztet elkeverjük a vaníliás porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a túrót, a tojást. Csipet sóval ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, egy tömböt formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Ha eleget pihent a tészta, lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk, lyukas közepű linzerszaggatóval kiszúrjuk, és forró olajban szép aranybarnára sütjük. Itatós papíron leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és még langyosan meghintjük porcukorral. Piros bogyós gyümölcslekvárral kínáljuk, amit akár nyárról tettünk el, vagy készen vásárolunk: málna, eper, áfonya, szeder vagy vegyes gyümölcs.
Túrófánk piros bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
30
Darab
-
- kg Túró
- 25 - 30 dkg Liszt
- 2 darab Tojás
- 3 evőkanál Porcukor
- 2 kávéskanál Só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 l Napraforgóolaj
- ízlés szerint Gyümölcslekvár