Túrófánk piros bogyós gyümölcsökkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Túrófánk piros bogyós gyümölcsökkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

30 Darab
    •   kg Túró
    • 25   - 30   dkg Liszt
    • 2   darab Tojás
    • 3   evőkanál Porcukor
    • 2   kávéskanál
    • 1   kávéskanál szódabikarbóna
    • 1   kávéskanál sütőpor
    • 1   l Napraforgóolaj
    •   ízlés szerint Gyümölcslekvár

Előkészítés

    A lisztet elkeverjük a vaníliás porcukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a túrót, a tojást. Csipet sóval ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, egy tömböt formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára pihenni. Ha eleget pihent a tészta, lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk, lyukas közepű linzerszaggatóval kiszúrjuk, és forró olajban szép aranybarnára sütjük. Itatós papíron leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és még langyosan meghintjük porcukorral. Piros bogyós gyümölcslekvárral kínáljuk, amit akár nyárról tettünk el, vagy készen vásárolunk: málna, eper, áfonya, szeder vagy vegyes gyümölcs.