Túrókrémes profiterol csokoládéöntettel

Túrókrémes profiterol csokoládéöntettel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

25 Darab
  • Égetett tészta

    • 2,5   dl Tej
    • 12   dkg Vaj
    • 1   csipet
    • 4   darab Tojás
  • Töltelék

    • 50   dkg Tehéntúró
    • 12   dkg Porcukor
    • 1,5   dl Tejföl
    • 1   darab Vaníliarúd magjai
    • 1   darab Citromhéj
    • 8   dkg Kandírozott gyümölcsök
  • Csokoládészósz

    • 2   dl Tejszín
    • 25   dkg Csokoládé

Előkészítés

  1. Az égetett tésztához a tejet egy lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat és egy csipet sót adunk hozzá. Egy kézi habverővel folyamatos kavargatás közben hozzáadjuk a finomlisztet, és csomómentesre keverjük. Akkor jó, amikor elválik az edény falától. Egy-két percig még kevergetjük, szárítjuk, majd levesszük a tűzhelyről, és néhány percig pihentetjük, hogy hűljön. Siettethetjük a folyamatot, ha robotgéppel kicsit átmozgatjuk a masszát. Amikor a massza kissé kihűlt, elektromos kézi habverővel egyesével belekeverjük a tojásokat a tésztába. Az elkészült masszát habzsákba töltjük, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis fánkokat nyomunk belőle. Minden fánkocska között hagyjunk helyet, mert sülés közben megdagadnak.

  2. 210 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük - nagyon fontos, hogy nem szabad közben kinyitni a sütő ajtaját - majd ha letelt a sütési idő, még a kikapcsolt sütőben hagyjuk 10 percig. A fánkokat lehűtjük, kalapjukat levágjuk. A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd megtöltjük vele a fánkok belsejét. A csokoládéöntethez felmelegítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a finomra aprított csokoládét és felolvasztuk. A profiterolt a csokoládészósszal tálaljuk.