A túrót kikeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amely kissé elterül. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Az almakompóthoz egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet és a nádcukrot, kissé karamellizáljuk. Az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vajhoz adjuk. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé levet enged, megpuhul, de még kissé ropogós marad.
Túrópalacsinta karamellizált almakompóttal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 25 dkg 10%-os túró
- 1 csipet Só
- 1 evőkanál Porcukor
- 0,5 darab Citrom reszelt héja
- 1 darab Tojás
- 8 dkg Liszt
-
Sütéshez:
- 1 dl Napraforgóolaj
-
Almakompót:
- 5 dkg Vaj
- 1 evőkanál Méz
- 2 evőkanál Nádcukor
- 3 darab Alma