Túrópalacsinta karamellizált almakompóttal

Túrópalacsinta karamellizált almakompóttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 25   dkg 10%-os túró
    • 1   csipet
    • 1   evőkanál Porcukor
    • 0,5   darab Citrom reszelt héja
    • 1   darab Tojás
    • 8   dkg Liszt
  • Sütéshez:

    • 1   dl Napraforgóolaj
  • Almakompót:

    • 5   dkg Vaj
    • 1   evőkanál Méz
    • 2   evőkanál Nádcukor
    • 3   darab Alma

Előkészítés

  1. A túrót kikeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amely kissé elterül. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Az almakompóthoz egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet és a nádcukrot, kissé karamellizáljuk. Az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vajhoz adjuk. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé levet enged, megpuhul, de még kissé ropogós marad.