Túrós „rétes” kandírozott citrusokkal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Túrós „rétes” kandírozott citrusokkal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

8 Darab
    • 5   evőkanál Kandírozott gyümölcsök
    • 2   dl narancslé
    • 4   dl Tejszín
    • 6   g Zselatinpor
    • 2,4   dl Víz
    • 350   g Túró
    • 1   darab Vaníliarúd
    • 60   g Kristálycukor
    • 1   csipet
    • 1   darab Citrom leve és héja
    • 4   evőkanál Tejföl
    • 1   csomag Réteslap
    • 30   g Vaj
    • 4   evőkanál Porcukor
    •   ízlés szerint Cukros Tejföl
    • 120   g Tejföl
    • 3   - 4   evőkanál Porcukor

Előkészítés

    Túrókrém
  1. A kandírozott gyümölcsöket áztassuk be egy kis frissen préselt narancslébe, hogy felpuhuljanak. 1 dl tejszínt melegítsünk fel, nem kell felforralni, elég, ha meleg. Oldjuk fel benne a zselatint, adjuk hozzá az áttört túrót, kikapart vaníliamagot, cukrot, csipet sót, citrom levét, reszelt héját és a tejfölt. Keverjük alaposan el, végül laza mozdulatokkal forgassuk hozzá a leszűrt kandírozott gyümölcsöket és a felvert tejszínhabot. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe legkevesebb négy órára, vagy akár egy éjszakára is.

  2. Rétes
  3. A rétestésztalapokat egyesével terítsük ki, minden lapot kenjünk meg olvasztott vajjal és szitáljunk meg porcukorral, majd tegyük rá a következő lapot, míg el nem fogy a réteslap. Éles késsel nagyjából 8 cm-es téglalapokat vágjunk a rétegelt réteslapokból, és két sütőpapír között süssük a sütőben 180 °C-on 6–10 percig, míg szép aranysárgára megsülnek.

  4. Tálalás
  5. A túrókrémet habzsákba töltjük, és tányérra rétegeljük a krémet és a ropogós réteslapokat. Egy nagyobb pötty túrókrém, egy réteslap, megint túrókrém, megint lap. Három réteslap az ideális egy adag desszerthez. Kevés cukorral kikevert tejföllel tálaljuk.