A sütőt előmelegítjük 160 Celsius-fokra. A kacsamellek bőrét vékonyan, átlósan beirdaljuk, megsózzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, amikor forró, hozzáadunk egy evőkanál olajat, majd beletesszük a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé. Néhány percig sütjük, amíg kiolvad a zsírja. A zsírt leöntjük (felhasználjuk pl. a krumpli sütéséhez), a kacsamell másik oldalát is pirítjuk röviden. Áttesszük a sütőbe (ha nem olyan serpenyőnk van, aminek a nyelét be lehet tenni a sütőbe, akkor átrakjuk a húst egy tepsire), és 12 percig sütjük, a közepe maradjon rózsaszínű, hogy szaftos legyen. Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük, de korábban is elkészíthetjük, és szeletelhetjük hidegen.
Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, narancslevet, mézet, a reszelt gyömbért és a cayenne borsot. Egy-két teáskanál langyos vízzel hígíthatjuk. Egy nagy tálban összeforgatjuk a kacsamellet, a nagyobb darab sült sütőtököket és a gránátalma felét. Négy szép, enyhén mély tányérra osztjuk, és megszórjuk a gránátalma másik felével, valamint egy-két marék rukkolával.