Vadas nyúlcomb

Vadas nyúlcomb image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:20 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Nyúlcomb
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    • 1   darab Hagyma
    • 3   gerezd Fokhagyma
    • 3   darab Sárgarépa
    • 2   darab Petrezselyemgyökér
    • 0,5   darab Karalábé
    • 2   darab babérlevél
    • 2   ág Kakukkfű
    • 2   dl Tejföl
    • 5   dkg Mustár
    • 2   evőkanál Citromlé
    • 1   evőkanál Nádcukor

Előkészítés

  1. A nyúlcombot sózzuk, borsozzuk. Egy nagy lábast (lehetőség szerint akkorát, amelyben elfér a négy comb) szárazon felforrósítunk, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a nyúlcombokat, majd mindkét oldalukon néhány percig körbepirítjuk (ha csak kis méretű lábasunk van, akkor két-két combot külön, egymás után pirítunk körbe).

  2. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük 1,5 liter vízzel (esetleg szárnyas- vagy zöldségalaplével, ha van), hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen puhára fő, kb. 1 óráig. Ha kész a hús, akkor kiemeljük, letakarva félretesszük. A zöldségeket robotgépbe tesszük, és annyi lével öntjük fel, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, végül citromlével és kevés cukorral ízesítjük. A húst hagyhatjuk csontján, vagy lefejthetjük, és így tálaljuk a mártással. Körete hagyományosan zsemlegombóc vagy kifőzött szélesmetélt.