Vajas-rukkolás spagetti, pirított kolbásszal és koktél paradicsommal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Vajas-rukkolás spagetti, pirított kolbásszal és koktél paradicsommal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 150   g Száraz kolbász
    • 400   g Spagetti
    • 5   - 6   nagy marék Rukkolasaláta
    • 80   g Vaj
    • 4   darab Tojássárgája
    • 120   g Grana Padano sajt
    • 300   g koktélparadicsom
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint frissen őrölt bors

Előkészítés

    Nagy fazék vizet forralunk a tésztához, közben egy széles serpenyőben megpirítjuk a vékony karikákra vágott kolbászt. A kipiruló zsír egy részét eltávolítjuk a serpenyőből, de hagyjunk benne egy keveset. A spagettit lobogó sós vízben főzzük, ha elkészült, leszűrjük, forrón tegyük a pirult kolbászkákra. Hozzáadjuk a rukkolasalátát is, hogy a forró tészta kissé megfonnyassza.

    Ha a rukkola összeesett, adjunk hozzá egy kis tésztafőzővizet, a vajat, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a koktélparadicsomot, és gyors mozdulatokkal keverjük krémes állagúra gyenge tűzön, míg a tésztára olvad a sajt és vaj. Villámgyors, könnyen összedobható tésztaétel.