Vegán zöldséges hamburger, sült fokhagymás paradicsomszósszal

Vegán zöldséges hamburger, sült fokhagymás paradicsomszósszal
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés1:30 óra

Előkészítés

  1. Az egész fokhagymákat sózzuk, pici cukorral megszórjuk, kevés olajat locsolunk rá és alufóliába csomagoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 40 percre, krémesre, puhára sütjük.

  2. Közben a gombát nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, és forró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha megpirult, hozzádobjuk a reszelt zellert és sárgarépát is. Amikor picit összeesett, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a durvára aprított főtt lencsét. A zöldségkeverékünket ízesítjük sóval, borssal, szójaszósszal, hozzátesszük a lereszelt, kinyomkodott burgonyát, összekeverjük, és hamburgerpogácsákat formázunk belőle. Közepesen forró serpenyőben kezdjük sütni kevés olajon aranybarnára. Oldalanként 8-10 percig is érdemes sütni, hogy a zöldségek szépen összepuhuljanak és megpiruljanak.

  3. A megsült krémes fokhagymát kinyomkodjuk a héjából és az aszalt paradicsommal és kb. 3 evőkanál vízzel selymesre, imitt-amott darabosra turmixoljuk.

  4. A lila hagymát vékonyra szeljük, csipet sóval, cukorral és az ecettel savanyítjuk és pihentetjük.

  5. Ha mindenünk elkészült, a bucikat félbevágjuk és megpirítjuk. Vékonyan megkenjük mustárral, rátesszük a pirult zöldségpogácsát, majd a salátát, csemegeuborkát és a pácolt hagymát. Megpakoljuk a sült fokhagymás paradicsomszósszal is, és forrón fogyasztjuk.