Az olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Az edényt félrehúzzuk a tűzhelyről, a hagymát megszórjuk a pirospaprikával és a korianderrel. Elkeverjük, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon. A csicseriborsót lecsepegtetjük és a hagymás szafthoz keverjük, épp csak néhány percig összefőzzük. Egy serpenyőben ropogósra kisütjük hozzá a chorizót, és belekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Buggyantott tojásokat készítünk: vizet forralunk, a tojásokat külön-külön felütjük egy-egy kis csészébe, majd egyesével belehelyezzük a felforralt, de éppen csak gyöngyöző vízbe. 3 percig hagyjuk benne, majd szűrőkanállal kiemeljük és a csicseriborsó-paprikáson tálaljuk.
Villámgyors csicseriborsó-paprikás chorizoval és buggyantott tojással
Hozzávalók
2 Adag
3 evőkanál
Extra szűz olívaolaj
1 fej
Hagyma
2 gerezd
Fokhagyma
2 evőkanál
Pirospaprika
2 kávéskanál
Koriander
2 dl
Leszűrt húsleves vagy víz
2 üveg
Konzerv csicseriborsó
20 dkg
Chorizo
1 csokor
Petrezselyem
Só
bors
Tálaláshoz
4 darab
Tojás