Az olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Az edényt félrehúzzuk a tűzhelyről, a hagymát megszórjuk a pirospaprikával és a korianderrel. Elkeverjük, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon. A csicseriborsót lecsepegtetjük és a hagymás szafthoz keverjük, épp csak néhány percig összefőzzük. Egy serpenyőben ropogósra kisütjük hozzá a chorizót, és belekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Buggyantott tojásokat készítünk: vizet forralunk, a tojásokat külön-külön felütjük egy-egy kis csészébe, majd egyesével belehelyezzük a felforralt, de éppen csak gyöngyöző vízbe. 3 percig hagyjuk benne, majd szűrőkanállal kiemeljük és a csicseriborsó-paprikáson tálaljuk.
Villámgyors csicseriborsó-paprikás chorizoval és buggyantott tojással
Hozzávalók
2
Adag
-
- 3 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 1 fej Hagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Pirospaprika
- 2 kávéskanál Koriander
- 2 dl Leszűrt húsleves vagy víz
- 2 üveg Konzerv csicseriborsó
- 20 dkg Chorizo
- 1 csokor Petrezselyem
- Só
- bors
-
Tálaláshoz
- 4 darab Tojás