Villámgyors csicseriborsó-paprikás chorizoval és buggyantott tojással

Villámgyors csicseriborsó-paprikás chorizoval és buggyantott tojással image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 3   evőkanál Extra szűz olívaolaj
    • 1   fej Hagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 2   evőkanál Pirospaprika
    • 2   kávéskanál Koriander
    • 2   dl Leszűrt húsleves vagy víz
    • 2   üveg Konzerv csicseriborsó
    • 20   dkg Chorizo
    • 1   csokor Petrezselyem
    •  
    •   bors
  • Tálaláshoz

    • 4   darab Tojás

Előkészítés

    Az olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Az edényt félrehúzzuk a tűzhelyről, a hagymát megszórjuk a pirospaprikával és a korianderrel. Elkeverjük, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 percig főzzük, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon. A csicseriborsót lecsepegtetjük és a hagymás szafthoz keverjük, épp csak néhány percig összefőzzük. Egy serpenyőben ropogósra kisütjük hozzá a chorizót, és belekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Buggyantott tojásokat készítünk: vizet forralunk, a tojásokat külön-külön felütjük egy-egy kis csészébe, majd egyesével belehelyezzük a felforralt, de éppen csak gyöngyöző vízbe. 3 percig hagyjuk benne, majd szűrőkanállal kiemeljük és a csicseriborsó-paprikáson tálaljuk.