Villámköret

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Villámköret image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

3 Adag
    •   Apró vékonyhéjú burgonya
    •  
    •   bors
    •   Olívaolaj
    •   Fokhagymagerezd
    •   Kakukkfű
    •   Vaj
    •   Citromlé
    •   Szezonális zöldségek

Előkészítés

    Sütés
  1. Legegyszerűbb választás az apró, vékonyhéjú burgonya. Kevés só, bors, olívaolaj, esetleg fokhagymagerezdek és kakukkfű szükséges hozzá. 200-220 fokos sütőben 20-30 perc alatt könnyen pirul és puhul is egyúttal.

  2. Sült apróburgonya: Energia 1 adagban: 214 kcal Fehérje: 4 gramm Zsír: 9 gramm Szénhidrát: 28 gramm

    Mentes infó: Cukormentes, Gluténmentes, Tartósítószermentes, Vegán

    Pirítás
  3. A pirított zöldséget mindig serpenyőben kevés, szinte füstölgő zsiradékon készítsük. Ez az eljárás könnyen puhuló zöldségeknek áll jól és ügyeljünk rá, hogy a pirult szín hirtelen alakuljon ki. A zsenge vagy már forrázott zöldségeknek elég a melegítés, ezért a kész, pirult zöldségekhez csak a legvégén adjuk hozzá és a tűzről vegyük is le.

  4. Energia 1 adagban: 132 kcal Fehérje: 3,6 gramm Zsír: 7,5 gramm Szénhidrát: 12 gramm

    Mentes infó: Cukormentes, Gluténmentes, Tartósítószermentes, Veg

    Párolás
  5. Kíméletes eljárás, a már forrázott zöldségek újra melegítése pár perc alatt a zöldségek forrázólevében sok vajjal és pár csepp citromlével ízesítve könnyen elkészíthető. Ne felejtsük a zöldfűszereket, első sorban a petrezselymet.

  6. Energia 1 adagban: 144 kcal Fehérje: 6,2 gramm Zsír: 8,5 gramm Szénhidrát: 10,3 gramm

    Mentes infó: Cukormentes, Gluténmentes, Vegetáriánus