A túrót villával kissé összetörjük, ízesítjük sóval, borssal, pár csepp olívával, egy kis citromlével és joghurttal, egy kis reszelt fokhagymával. Az abonettek tetejére kanalazunk a túróból, teszünk rá néhány szelet főtt tojást, egy-két karika kápia paprikát és szalámiszeletkéket. Hintünk rá egy kis frissen vágott snidlinget és egy kis tépkedett petrezselymet is. Egy laza, szaftos rántottával kínáljuk:
Kisméretű serpenyőben egy kis vajat olvasztunk, beleöntjük a tejszínnel elkevert tojást, és néha megkeverve világos rántottát készítünk. Azonnal fogyasztjuk!
Villámreggeli túróval, szalámival, abonettel
Hozzávalók
2
Adag
-
- 150 g Morzsás túró
- 4 szelet Abonett kenyér
- 2 darab Tojás főzve
- paprika
- 1 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 1 - 2 csepp Citrom leve
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 2 - 3 evőkanál joghurt
- 120 g Szalámi
- 8 darab Tojás
- 1 dl Tejszín
- 1 köteg Snidling
- 1 köteg Petrezselyem
- 1 evőkanál Vaj
- ízlés szerint Fekete bors
- ízlés szerint Só