Előkészítés
- A burgonyát héjában sütjük 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig, míg teljesen megpuhul. Közben a hagymát néhány evőkanál kacsazsíron aranysárgára pirítjuk, és a virslit apróra vágjuk. Ha elkészült a hagyma, lehúzzuk a tűzről és rádobjuk a virslit, hogy egy kicsit átmelegedjen. A közben elkészült burgonyák héját lehúzzuk, és a hagymás virslihez adjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk, villával kissé áttörjük. Négy levél kiterített, egyenként kacsazsírral átkent réteslapra szórjuk az így elkészített burgonyás tölteléket, valamint meglocsoljuk néhány kanál tejföllel is.
- Ha elkészültünk, szorosan feltekerjük a rétest, és 180 fokos sütőben sütjük, míg szép aranybarna nem lesz, ez kb. 20-25 perc. Amíg sül a rétes, elkészítjük a salátát: A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, egyszer átöblítjük. Egy keverőtálba tesszük a káposztát, hozzáadjuk a félfőre vágott lilahagymát, meglocsoljuk egy kis ecettel és napraforgóolajjal, gazdagon borsozzuk, valamint egy csipet sóval és cukorral ízesítjük. A frissen kisült forró, felszeletelt rétessel kínáljuk. Kiváló, laktató fogás akár szilveszterre, akár újévre!