Virslis-burgonyás rétes tejföllel, savanyú káposzta salátával

Virslis-burgonyás rétes tejföllel, savanyú káposzta salátával image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:30 óra

Hozzávalók

6 Adag
    • 6   - 8   darab Burgonya
    • 300   g Füstölt sertésvirsli
    • 6   - 7   evőkanál Kacsazsír
    • 2   fej Vöröshagyma
    • 200   g Tejföl
    • 1   csomag Réteslap
    • 1   csomag Savanyúkáposzta
    • 2   fej Lilahagyma
    • 3   - 4   evőkanál Napraforgóolaj
    • 3   - 4   evőkanál Ételecet
    • 2   - 3   csipet Kristálycukor
    •   ízlés szerint Fekete bors
    •   ízlés szerint

Előkészítés

  1. A burgonyát héjában sütjük 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig, míg teljesen megpuhul. Közben a hagymát néhány evőkanál kacsazsíron aranysárgára pirítjuk, és a virslit apróra vágjuk. Ha elkészült a hagyma, lehúzzuk a tűzről és rádobjuk a virslit, hogy egy kicsit átmelegedjen. A közben elkészült burgonyák héját lehúzzuk, és a hagymás virslihez adjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk, villával kissé áttörjük. Négy levél kiterített, egyenként kacsazsírral átkent réteslapra szórjuk az így elkészített burgonyás tölteléket, valamint meglocsoljuk néhány kanál tejföllel is.

  2. Ha elkészültünk, szorosan feltekerjük a rétest, és 180 fokos sütőben sütjük, míg szép aranybarna nem lesz, ez kb. 20-25 perc. Amíg sül a rétes, elkészítjük a salátát: A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, egyszer átöblítjük. Egy keverőtálba tesszük a káposztát, hozzáadjuk a félfőre vágott lilahagymát, meglocsoljuk egy kis ecettel és napraforgóolajjal, gazdagon borsozzuk, valamint egy csipet sóval és cukorral ízesítjük. A frissen kisült forró, felszeletelt rétessel kínáljuk. Kiváló, laktató fogás akár szilveszterre, akár újévre!