A burgonyát héjában sütjük 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig, míg teljesen megpuhul. Közben a hagymát néhány evőkanál kacsazsíron aranysárgára pirítjuk, és a virslit apróra vágjuk. Ha elkészült a hagyma, lehúzzuk a tűzről és rádobjuk a virslit, hogy egy kicsit átmelegedjen. A közben elkészült burgonyák héját lehúzzuk, és a hagymás virslihez adjuk. Alaposan sózzuk, borsozzuk, villával kissé áttörjük. Négy levél kiterített, egyenként kacsazsírral átkent réteslapra szórjuk az így elkészített burgonyás tölteléket, valamint meglocsoljuk néhány kanál tejföllel is.
Virslis-burgonyás rétes tejföllel, savanyú káposzta salátával
Hozzávalók
6
Adag
-
- 6 - 8 darab Burgonya
- 300 g Füstölt sertésvirsli
- 6 - 7 evőkanál Kacsazsír
- 2 fej Vöröshagyma
- 200 g Tejföl
- 1 csomag Réteslap
- 1 csomag Savanyúkáposzta
- 2 fej Lilahagyma
- 3 - 4 evőkanál Napraforgóolaj
- 3 - 4 evőkanál Ételecet
- 2 - 3 csipet Kristálycukor
- ízlés szerint Fekete bors
- ízlés szerint Só
Előkészítés
Ha elkészültünk, szorosan feltekerjük a rétest, és 180 fokos sütőben sütjük, míg szép aranybarna nem lesz, ez kb. 20-25 perc. Amíg sül a rétes, elkészítjük a salátát: A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, egyszer átöblítjük. Egy keverőtálba tesszük a káposztát, hozzáadjuk a félfőre vágott lilahagymát, meglocsoljuk egy kis ecettel és napraforgóolajjal, gazdagon borsozzuk, valamint egy csipet sóval és cukorral ízesítjük. A frissen kisült forró, felszeletelt rétessel kínáljuk. Kiváló, laktató fogás akár szilveszterre, akár újévre!