Előkészítés
- A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A gombákat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és egy alufóliával bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy evőkanál szójaszósszal és olajjal, majd kb. 5 perc alatt aranyszínűre sütjük, hogy feszes maradjon az állaga. Közben egy nagy wokot vagy serpenyőt felhevítünk, és az olajon lepirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymát és kevés szójaszószt teszünk rá.
- Ha megpirult, áttesszük egy edénybe, amíg a rizst készítjük. A (lehetőleg hideg) főtt rizst a wokban erős lángon megpirítjuk. Amikor enyhe színt kezd kapni, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Szójaszósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a pirított darált húst.
- Felverjük a tojásokat, és a forró rizsre öntjük, folyamatosan kevergetve rádermesztjük. A grillezett gombával tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, chilipaprikával és ropogós hagymával.