Wok-os, fűszeres sült rizs grillezett gombával

Wok-os, fűszeres sült rizs grillezett gombával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 1 óra
Elkészítés 0 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 50   dkg Csiperkegomba
    • 40   dkg Darált sertéshús
    • 40   dkg Rizs
    • 4   cm Gyömbér, friss
    • 1   darab Chilipaprika
    • 4   darab Tojás
    • 1   csokor Újhagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 0,5   dl Szójaszósz
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
  • Tálaláshoz

    •   ízlés szerint Pirított hagyma

Előkészítés

  1. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A gombákat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és egy alufóliával bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy evőkanál szójaszósszal és olajjal, majd kb. 5 perc alatt aranyszínűre sütjük, hogy feszes maradjon az állaga. Közben egy nagy wokot vagy serpenyőt felhevítünk, és az olajon lepirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymát és kevés szójaszószt teszünk rá.

  2. Ha megpirult, áttesszük egy edénybe, amíg a rizst készítjük. A (lehetőleg hideg) főtt rizst a wokban erős lángon megpirítjuk. Amikor enyhe színt kezd kapni, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Szójaszósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a pirított darált húst.

  3. Felverjük a tojásokat, és a forró rizsre öntjük, folyamatosan kevergetve rádermesztjük. A grillezett gombával tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, chilipaprikával és ropogós hagymával.