A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A gombákat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, és egy alufóliával bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy evőkanál szójaszósszal és olajjal, majd kb. 5 perc alatt aranyszínűre sütjük, hogy feszes maradjon az állaga. Közben egy nagy wokot vagy serpenyőt felhevítünk, és az olajon lepirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, reszelt fokhagymát és kevés szójaszószt teszünk rá.
Wok-os, fűszeres sült rizs grillezett gombával
Hozzávalók
4
Adag
-
- 50 dkg Csiperkegomba
- 40 dkg Darált sertéshús
- 40 dkg Rizs
- 4 cm Gyömbér, friss
- 1 darab Chilipaprika
- 4 darab Tojás
- 1 csokor Újhagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 0,5 dl Szójaszósz
- 2 evőkanál Olívaolaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
-
Tálaláshoz
- ízlés szerint Pirított hagyma
Előkészítés
Ha megpirult, áttesszük egy edénybe, amíg a rizst készítjük. A (lehetőleg hideg) főtt rizst a wokban erős lángon megpirítjuk. Amikor enyhe színt kezd kapni, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, a lereszelt fokhagymát és a gyömbért. Szójaszósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a pirított darált húst.
Felverjük a tojásokat, és a forró rizsre öntjük, folyamatosan kevergetve rádermesztjük. A grillezett gombával tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, chilipaprikával és ropogós hagymával.