Az üvegtésztát kb. 5 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük (amíg teljesen áttetszővé válik, és megpuhul), leszűrjük. Közben megpucoljuk, és gyufaszálra szeleteljük a sárgarépát és az újhagymát. A spenótot megpucoljuk, egy szűrőben a tészta főzővizébe mártjuk néhány másodpercre, amíg összeesik. Kivesszük, bő vízben átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítünk 2 evőkanál olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát.
Wok-os pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal
Hozzávalók
4
Adag
-
- 10 dkg Üvegtészta
- 1 nagy darab Sárgarépa, gyufaszálra vágva
- 1 csokor Újhagyma, gyufaszálra vágva
- 10 dkg Mungóbabcsíra
- 10 dkg Bébispenót, megpucolva
- 2 evőkanál Napraforgóolaj
- 2 cm Gyömbér, friss, finomra aprítva
- 2 gerezd Fokhagyma, finomra aprítva
- 20 dkg Darált sertéshús
- 4 evőkanál Szójaszósz
- 2 evőkanál Szezámolaj
- 2 evőkanál Chiliszósz
- 2 evőkanál Nádcukor
- 3 dkg Szezámmag vagy kesudió
Előkészítés
Beletesszük a darált sertéshúst, és néhány percig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk. Erősre felvesszük a hőfokot, és a húshoz adjuk a zöldségeket. Dobva-rázva pirítjuk, végül hozzáadjuk a leszűrt üvegtésztát, ezzel is még pár percig pirítjuk.
Egy kis tálkában elkeverjük a szójaszószt, szezámolajat, chiliszószt és nádcukrot, amíg a cukor felolvad. Ráöntjük a tésztára, hozzádjuk a szezámmagot vagya finomra aprított kesudiót, és pár másodpercig sütjük.