Wok-os pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal

Wok-os pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 10   dkg Üvegtészta
    • 1   nagy darab Sárgarépa, gyufaszálra vágva
    • 1   csokor Újhagyma, gyufaszálra vágva
    • 10   dkg Mungóbabcsíra
    • 10   dkg Bébispenót, megpucolva
    • 2   evőkanál Napraforgóolaj
    • 2   cm Gyömbér, friss, finomra aprítva
    • 2   gerezd Fokhagyma, finomra aprítva
    • 20   dkg Darált sertéshús
    • 4   evőkanál Szójaszósz
    • 2   evőkanál Szezámolaj
    • 2   evőkanál Chiliszósz
    • 2   evőkanál Nádcukor
    • 3   dkg Szezámmag vagy kesudió

Előkészítés

  1. Az üvegtésztát kb. 5 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük (amíg teljesen áttetszővé válik, és megpuhul), leszűrjük. Közben megpucoljuk, és gyufaszálra szeleteljük a sárgarépát és az újhagymát. A spenótot megpucoljuk, egy szűrőben a tészta főzővizébe mártjuk néhány másodpercre, amíg összeesik. Kivesszük, bő vízben átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítünk 2 evőkanál olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát.

  2. Beletesszük a darált sertéshúst, és néhány percig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk. Erősre felvesszük a hőfokot, és a húshoz adjuk a zöldségeket. Dobva-rázva pirítjuk, végül hozzáadjuk a leszűrt üvegtésztát, ezzel is még pár percig pirítjuk.

  3. Egy kis tálkában elkeverjük a szójaszószt, szezámolajat, chiliszószt és nádcukrot, amíg a cukor felolvad. Ráöntjük a tésztára, hozzádjuk a szezámmagot vagya finomra aprított kesudiót, és pár másodpercig sütjük.