Előkészítés
A lazacok bőrét eltávolítjuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén megkenjük olivával és 160fokos sütőbe tesszük, sütőpapírral bélelt tálon. (Ne süssük meg serpenyőben a szeleteket, nem kell, hogy pirított legyen az oldala!) Kb. 15perc alatt teljesen átsütjük.
Közben a tojássárgájából és a napraforgó olajból gyorsan majonézt készítünk. Ízesítjük citromlével, tejföllel, sóval, borssal, citromhéjjal, rengeteg friss snidlinggel, petrezselyemmel és kaporral.
Ha elkészült a lazac, villával darabosra tőrjük és hozzákeverjük a pikáns majonézhez. Adunk még hozzá egy kis aprított csemegeuborkát, sonkahagymát és fekete olivabogyót. Reggelire, fogyasztjuk pirítóssal, rengeteg idény zöldséggel pár csepp citromlével.