Zöldfűszeres lazacpástétom, zsenge tavaszi zöldségekkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
 Zöldfűszeres lazacpástétom, zsenge tavaszi zöldségekkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 4   - 6   darab Lazacfilé
    • 1   darab Tojássárgája
    • 1   dl Napraforgóolaj
    • 1   - 2   evőkanál Tejföl
    • 4   darab Citrom leve és héja
    • 1   kis fej Sonkahagyma
    • 1   evőkanál Csemegeuborka
    • 1   evőkanál Olívabogyó
    • 1   köteg Snidling aprítva
    • 1   köteg Petrezselyem aprítva
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    •   Újhagyma
    •   koktélparadicsom
    •   Hegyes erős paprika
    •   Retek
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Őrölt Bors

Előkészítés

  1. A lazacok bőrét eltávolítjuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén megkenjük olivával és 160fokos sütőbe tesszük, sütőpapírral bélelt tálon. (Ne süssük meg serpenyőben a szeleteket, nem kell, hogy pirított legyen az oldala!) Kb. 15perc alatt teljesen átsütjük.

  2. Közben a tojássárgájából és a napraforgó olajból gyorsan majonézt készítünk. Ízesítjük citromlével, tejföllel, sóval, borssal, citromhéjjal, rengeteg friss snidlinggel, petrezselyemmel és kaporral.

  3. Ha elkészült a lazac, villával darabosra tőrjük és hozzákeverjük a pikáns majonézhez. Adunk még hozzá egy kis aprított csemegeuborkát, sonkahagymát és fekete olivabogyót. Reggelire, fogyasztjuk pirítóssal, rengeteg idény zöldséggel pár csepp citromlével.