Zöldfűszeres lazacpástétom, zsenge tavaszi zöldségekkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Zöldfűszeres lazacpástétom, zsenge tavaszi zöldségekkel
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A lazacok bőrét eltávolítjuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén megkenjük olivával és 160fokos sütőbe tesszük, sütőpapírral bélelt tálon. (Ne süssük meg serpenyőben a szeleteket, nem kell, hogy pirított legyen az oldala!) Kb. 15perc alatt teljesen átsütjük.

  2. Közben a tojássárgájából és a napraforgó olajból gyorsan majonézt készítünk. Ízesítjük citromlével, tejföllel, sóval, borssal, citromhéjjal, rengeteg friss snidlinggel, petrezselyemmel és kaporral.

  3. Ha elkészült a lazac, villával darabosra tőrjük és hozzákeverjük a pikáns majonézhez. Adunk még hozzá egy kis aprított csemegeuborkát, sonkahagymát és fekete olivabogyót. Reggelire, fogyasztjuk pirítóssal, rengeteg idény zöldséggel pár csepp citromlével.