Zöldséges-paradicsomos lasagnette parmezánnal és mozzarellával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Zöldséges-paradicsomos lasagnette parmezánnal és mozzarellával
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárából is maradhat rajta egy kevés. A rózsákat hosszában félbevágjuk, hogy szép, vágott felületük legyen (ez tud majd a sütőben karamellizálódni). Egy nagy uzsonnázótasakban összerázzuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsire öntjük, és elrendezzük, hogy mindegyik brokkolinak a vágott fele kerüljön lefelé. Kb. 20 percig sütjük, amíg a zöldség megpuhul, de még kissé roppanós marad, és megpirul. Egy nagy tálon elrendezünk néhány sült brokkolit, rá- és köré helyezzük a (kézzel) darabokra szedett bivalymozzarellát és néhány szelet pármai sonkát. Tálaláskor kevés chiliolajat és balzsamecetet csepegtetünk rá.