Zöldséges tészta saláta sült tojással, snack paradicsom „koktéllal”

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Zöldséges tészta saláta sült tojással, snack paradicsom „koktéllal”
Nehézségi fokKönnyű
Előkészítés5 perc
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    Tésztasaláta

  1. Készítünk egy gyors marinádot a tésztának: Piros és sárgaszínű paprikát apró kockákra vágunk, mait kevés oliván hirtelen megpirítunk. Mikor a paprika szinte elkészült, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és újhagymát is. Mikor felszáll az illata, ki is tehetjük a paprikákat egy nagyméretű keverőtálba. Bőségesen adunk hozzá durvára aprított rukkola salátát, petrezselymet és bazsalikom levelet, a meleg paprika picit fonnyassza meg a zöldeket.

  2. Zöldségszeletelővel nagyméretű parmezán forgácsokat szelünk és bőségesen meghintjük vele a zöldségeket. Ízesítjük a keverékünket frissen őrölt borssal és sóval, valamint bőségesen meglocsoljuk balsamecettel és oliva olajjal. Ha elkészült a marinádunk, elkészítjük a tésztát.

  3. A tésztát sós vízben kifőzzük és még melegen, anélkül, hogy leöblítenénk, hozzákeverjük az olajos-ecetes marinádunkhoz. Alaposan elkeverjük, hagyjuk langyosra hűlni. Miközben hűl a saláta, teflonserpenyőben kevés felvert tojást sütünk, mintha csak palacsinta volna. A „tojáspalacsintákat” vágjuk vékony csíkokra és szórjuk meg vele a tésztasalátánk tetejét bőségesen. A kész salátát hűtőben tároljuk, ahonnan bármikor kikaphatjuk a hűtőből.

  4. Snack paradicsom koktél

  5. A paradicsomokat kézi lángszóróval picit megégetjük, így a héjukat gond nélkül tudjuk eltávolítani és az ízük is „pörzsös” lesz. Egy keverőtálba tesszük a héj nélküli paradicsomokot, teszünk mellé pár szem málnát, ízesítjük sóval, borssal, minimális aprított fokhagymával és tépkedett bazsalikom levélkékkel.

  6. Végezetül annyi paradicsom vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, illetve pár csepp olivával is meglocsoljuk. „Saját” levében marináljuk az így készített koktélt másnapig. A tészta salátával fogyasszuk.