Zsenge paraj főzelék hátszínnel, röszti burgonyával és tükörtojással

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Zsenge paraj főzelék hátszínnel, röszti burgonyával és tükörtojással
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés5 perc
Elkészítés25 perc

Előkészítés

  1. A kenyereket szeleteljük és aranybarnára pirítjuk forró sütőben, majd bőségesen beáztatjuk tejbe és tejszín keverékébe. Hagyjuk pihenni egy fél órát kb. míg a kenyér alaposan megszívja magáét. Kevés finomra vágott sonkahagymát és fokhagymát párolunk egy kis vajon. Közben a kenyeret kinyomkodjuk, de a kinyomkodott tej-tejszín keveréket is félretesszük.

  2. Pár perc után rádobjuk a beáztatott, burgonya nyomón áttört pirítósokat és enyhén átpirítjuk. Később hozzáadjuk a félretett tej-tejszín keverék egy részét, majd felforraljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha kellően sűrű az alapunk, hozzáadhatjuk a kiolvadt parajpürét és az idő közben aprított bébi parajt is. Ekkor már csak röviden forralunk rá, hogy a paraj zsenge és zöld maradjon. Utolsó pillanatban, míg a parajunk forró, hozzákeverjük a tojássárgáját.

  3. Legyen krémesen sűrű és pikáns, fokhagymás. Ha marad, a tej-tejszín keverékkel pedig bármikor hígíthatjuk, ha sűrűnek találjuk. Egy serpenyőben kevés olajon egy kupacban rendezzük a nyers reszelt burgonyát és egy szép pogácsa formát formázunk belőle. Oldalankét legalább 5-6percig, közben nagy kanál vajat is adunk hozzá. Szép aranybarnára sütjük, a közepe pedig legyen krémesen puha. Ha elkészültünk folytathatjuk a hússal. Forró serpenyőben kevés vajon pirítjuk a hátszín szeleteket. Pirítás közben adjuk hozzá a kakukkfüvet, fokhagymát, citromhéjat, vajat. 140fokos sütőbe bedobhatjuk 4-5percre, míg a szép rózsaszínre sül a hús, a rösztit tegyük a tetejére, hogy forró maradjon. Míg sül a hús a tükörtojásokat is elkészítjük. Ha megvagyunk, azonnal tálalunk.