Minden jót, jó áron!

A legszuperebb paradicsomos házi tészta

Nehézségi fok Közepes
Elkészítés 0perc
Főzés 1óra
A legszuperebb paradicsomos házi tészta image

Hozzávalók

4 Adag
2 szelet Baconszalonna
2.5 dl Olívaolaj
4 dkg Parmezán sajt
2 dl Paradicsom konzerv
1 kis fej Sonkahagyma
6 darab Bazsalikom levél
3 evőkanál koktélparadicsom
Gyúrt tészta
500 g Liszt
6 darab Tojássárgája
3 darab Tojás

Elkészítés

    Házi gyúrt tésztát készítünk, amihez a liszthez adjuk a tojássárgáját, az egész tojást, az oliva olajat és a sót. Kézzel összegyúrjuk, és egészen simára, homogénre dolgozzuk, szánjunk erre 10-15percet. Szorosan fóliába csomagoljuk és legkevesebb két órát pihentetjük, de sokkal jobb, ha másnap dolgozunk vele. Tésztagéppel, ennek hiányában sodrófával nyújtjuk kb. 2mm vastagságura a tésztát és szintén tésztagéppel metéljük hosszú szálakra, vagy késsel vékony csíkokra. A tészta darabolása közeben gazdagon lisztezzük gazdagon a munkafelületet és a tésztát is!

    A gazdagon lisztezett metélt házi tésztából adagonként 8-10dkg-os kupacokat készítünk és tálcán lefóliázva tartjuk hűtőben főzésig.(2napig maximum!) Minimális bacon szalonnát, kevés oliván, finomra vágott sonkahagymával, vékonyra szelt fokhagymával éppen csak „megizzasztunk”, ügyeljünk ne pirítsuk! Ha a szalonnás hagymánk szépen megpuhult és illatos félrehúzzuk a tűzről. Egy nagy fazék vizet forralunk, amit gazdagon sózunk. Lobogó vízben főzzük ki a házi metélt tésztánkat, nagyjából 4-5perc alatt. Ha elkészült a tészta, forrón, közvetlen a vízből rádobjuk a serpenyőben lévő olivás hagymás szalonnánkra. Visszatesszük a tűzre, alákapcsolunk és pár kanál forró tészta főzővizet adagolunk hozzá, majd rádobjuk a frissen reszelt parmezán sajtot is. Selymes, kellemesen sűrű sajtos-olivás bevonat kell, hogy képződjön a tészta felületén! Ekkor adjuk hozzá a paradicsom konzervet(a nagyobb paradicsomokat vágjuk kisebb kockákra előtte, illetve ha nagyon vizes szűrőn kissé le is csepegtethetjük!), amivel éppen csak egyet forralunk a tésztán, ekkor dobunk rá néhány kézzel összetépkedett bazsalikom levelet is.

    Selymes, enyhén rózsaszínű, sajtos-paradicsomos bevonatot készítettünk az unalom száraz paradicsomszósz helyett! Még pár csepp extra olivát és frissen reszelt parmezánt hintünk rá, azonnal fogyasztjuk!